Belgische doven klagen overheid aan E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Ervaringsverhaal: een CI op je 66e

Niet genoeg

Doven en slechthorenden hebben recht op tolkuren in allerlei situaties. Maar is het aantal uren wel genoeg? In Vlaanderen vond men van niet. In 2017 besloot een groepje dove mensen de overheid aan te klagen. Sinds vorige week is het aantal tolkuren voor privésituaties in Vlaanderen verhoogd, van 36 tolkuren per jaar naar 80 tolkuren per jaar. Deze verhoging is een stap vooruit, maar het is nog steeds niet genoeg, vinden de aanklagers.

Ook in Nederland neemt de overheid besluiten die in het nadeel zijn van doven en slechthorenden. Zo werkt het ministerie van VWS momenteel aan een wet die ervoor kan zorgen dat je straks veel meer moet bijbetalen voor een hoorhulpmiddel als je naar een audicien of arts van je eigen keuze gaat. In deze nieuwsbrief lees je er alles over.

Gelukkig hebben we ook een paar positieve berichten voor je. Zoals een overzicht met allerlei handige instellingen voor slechthorenden op je smartphone en de lancering van het indrukwekkende boek Niet horen, Niet zien, Niet Zwijgen. Wellicht een fijne leestip voor de aankomende vakantieperiode. Zon is er de komende tijd in ieder geval wél genoeg.

Veel leesplezier!
Redactie Doof.nl

Actueel

Belgische doven klagen overheid aan

Enkele Vlaamse doven klagen de Belgische overheid aan wegens discriminatie. Het aantal tolkuren dat Vlamingen krijgen voor privésituaties zou te weinig zijn en in strijd met het Gelijkekansendecreet – de Vlaamse antidiscriminatiewet.

23-06-2020 | algemeen

Lees verder

Handige telefooninstellingen voor slechthorenden

Een smartphone is een handig hulpmiddel: er zijn allerlei instellingen die handig zijn voor doven en slechthorenden. We zetten er een aantal op een rij.

23-06-2020 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Als de wereld donker en stil wordt, word jij dat dan ook?

23-06-2020

Vrije keuze voor audicien en arts kan door spoedwet verdwijnen

23-06-2020

Meer lezen

Persoonlijk

In Uganda: Maskers op

De maatregelen zijn in Uganda strenger dan in Nederland. Een van de maatregelen die vorige maand van kracht is gegaan, is het verplicht dragen van een mondkapje buitenshuis. Direct kwam discussie onder de tolken: wat gaan we doen?

16-06-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden