E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

‘Ik merk nu pas wat ik al die jaren gemist heb’

Is dat nou normaal?

Het woord normaal is het afgelopen jaar heel vaak gevallen. Thuiswerken, anderhalve meter afstand houden van elkaar, geen handen schudden. Het hoort allemaal bij het nieuwe normaal. Elke twee of drie weken een persconferentie over de coronamaatregelen is ook heel normaal. En dat daar live een gebarentolk bij aanwezig is, dat hoor er nu ook gewoon bij.

Maar er was ook een tijd dat tolken geweigerd werden bij een zwemles of bij een theatervoorstelling omdat het de andere aanwezigen te veel zou afleiden. Dat is toch niet normaal? Met de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal is er in elk geval een belangrijke mijlpaal bereikt voor doven en slechthorenden. Een mooie stap in de richting van meer maatschappelijke toegankelijkheid. Maar er is nog veel meer winst te behalen. Wat zal 2021 brengen op dit gebied? We hebben vijf onderwerpen op een rijtje gezet die wat ons betreft aan het einde van dit jaar afgevinkt mogen worden.

En als je dan bedenkt dat gebarentaal misschien al in de prehistorie gebruikt werd, dan is het toch eigenlijk niet normaal dat anno 2021 nog veel mensen niet gebarentaalvaardig zijn?

Veel leesplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Wordt 2021 het jaar van de toegankelijkheid? Deze vijf punten verdienen de aandacht

Met de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal werd in 2020 een belangrijke mijlpaal bereikt voor doven en slechthorenden. Een mooie stap in de richting van meer maatschappelijke toegankelijkheid. Maar er is nog veel meer winst te behalen!

13-04-2021 | algemeen

Lees verder

Lezersvraag: Zijn er rookmelders voor doven en slechthorenden?

Er bestaan verschillende wek- en waarschuwingssystemen voor doven en slechthorenden.

02-04-2021 | lezersvraag

Lees verder

Meer nieuws

Is gebarentaal prehistorisch?

09-04-2021

Boekentip: De Stomme van Kampen

09-04-2021

Meer lezen

Persoonlijk

Column: In Uganda – Brieven schrijven

Een brief schrijven, hoe doe je dat? Ik vermoed dat deze kinderen dat nog nooit hebben gedaan. In dit land, waar men post nauwelijks kent. De meeste mensen hebben geen postbus. En brievenbussen bij huis, dat kennen we al helemaal niet. 

12-04-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden