Zaterdag 25 september is het Werelddovendag. Dit jaar is het thema: Samen naar inclusie! Hoe doen we dat? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: plons

Gebarentaal in de hoofdrol

Het is september. De dagen worden al wat korter en hoewel we nog wat mooie nazomerdagen hadden afgelopen week, is het zomergevoel toch echt wel een beetje over nu. Dat betekent ook dat er weer meer dingen binnen zullen gaan plaatsvinden. Het kabinet heeft deze week aangekondigd dat vanaf 25 september de anderhalvemetermaatregel komt te vervallen, afstand houden hoeft dan dus niet meer. Dat zal wel even wennen zijn. Zeker als je binnen zit met meerdere mensen. Hoe ga je daar veilig mee om? Afgelopen week kregen we een vraag van een van onze lezers die daar direct verband mee houdt, namelijk of je je tolk mag vragen of hij of zij gevaccineerd is. Het antwoord lees je in het artikel dat we hierover geschreven hebben. 

Naast het versoepelen van de maatregelen staat zaterdag 25 september ook in het teken van iets heel anders: Werelddovendag in het Beatrix Theater in Utrecht. En dat is wel een feestje nadat het vorig jaar niet door kon gaan. Met het thema Samen naar inclusie, wil de organisatie bezoekers inspireren om samen na te denken over de toekomst na de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal. Het belooft een mooie dag te worden met tal van workshops, informatiestands en andere leuke activiteiten voor jong en oud. Kom jij ook? 

En tot slot nog even dit. Vanaf 13 november is er een bijzonder nieuw spelprogramma te zien op NPO Zapp. Het heet Hands Up! en het is het eerste Nederlandse tv-programma waarin dove kinderen en gebarentaal de hoofdrol spelen. Dus ook de moeite waard om dat vast in je agenda te zetten!

Actueel

Werelddovendag 25 september 2021: Samen naar inclusie!

Op zaterdag 25 september is het weer Werelddovendag. Dan staat het Beatrixtheater in Utrecht in het teken van Samen naar inclusie! Een bijzonder thema dat onder andere voortkomt uit de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal in 2020.

16-09-2021 | algemeen

Lees verder

De vroege geschiedenis van cochleaire implantaten en MED-EL

Wereldwijd kunnen honderdduizenden mensen horen dankzij onze cochleaire implantaten. Het is al bijna 50 jaar geleden dat MED-EL CEO Ingeborg Hochmair en haar man Erwin pionierden met het moderne meerkanaals cochleaire implantaat.

16-09-2021 | advertorial

Lees verder

Meer nieuws

Lezersvraag: Mag ik mijn tolk vragen of hij/zij gevaccineerd is?

16-09-2021

Kijktip: Dove kinderen zijn experts in nieuw tv-programma Hands Up vanaf 13 november

16-09-2021

Meer lezen

Video

Tolkcontact & Werelddovendag: Ben jij er ook bij?
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden