Wat betekent minder goed horen voor jou? Maak je hierdoor bewust andere keuzes? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Onbeperkt Ondernemend: 5 vragen aan tekstschrijver en content marketeer Marit

Hoe ga jij om met gehoorverlies?

Of je nu in loondienst werkt of voor jezelf begint, nog op school zit of geniet van een leuke avond in het theater. Als je doof of slechthorend bent heb je altijd wel momenten waarop het lastig is om te horen of communiceren.

Wat betekent het om niet goed te kunnen horen? Hoe communiceer je met je omgeving? Tegen welke obstakels loop je aan in de samenleving? Deelkracht heeft een persoonlijke portretserie gemaakt van mensen met gehoorverlies die vertellen over hun leven en de keuzes die zij hebben gemaakt. We delen in deze nieuwsbrief het portret van Elisa (36) die vertelt over hoe ze steeds opener is geworden in haar gehoorverlies.

Tekstschrijver en content marketeer Marit vertelt in Onbeperkt Ondernemend hoe ze, nu ze voor zichzelf is begonnen, veel minder onzeker is over haar gehoor dan toen ze nog in loondienst werkte. ‘Als eigen baas kan ik zeggen “dit is mijn bedrijf en dit zijn mijn regels”, bijvoorbeeld dat ik wil videobellen.’

Tot slot hebben we deze maand weer veel leuke activiteiten voor je in de agenda gezet. Van museumrondleidingen en theatervoorstellingen, tot CI-bijeenkomsten en hoorcafés. Uiteraard allemaal toegankelijk gemaakt met gebarentolk of schrijftolk. Zo kan je fijn, helemaal meedoen en hoef je even niet na te denken over je gehoor.

Veel leesplezier!

Redactie Doof

Actueel

Lezersvraag: Hoe werkt ondertiteling?

Beste redactie, als ik televisie kijk, maak ik vaak gebruik van ondertiteling voor doven en slechthorenden. Hoe werkt dat eigenlijk? Soms loopt de ondertiteling achter, maar bij live-programma’s loopt het ineens wel weer gelijk met de spreker. Hoe kan dat?

25-11-2021 | lezersvraag

Lees verder

Kasimir en Karoline, misschien wel de meest toegankelijke theatervoorstelling

Afgelopen zaterdag 13 november was in Haarlem een speciale opvoering van de theatervoorstelling Kasimir en Karoline. Deze avond was de voorstelling namelijk toegankelijk voor mensen met een gehoorbeperking.

17-11-2021 | uit- en thuistips

Lees verder

Meer nieuws

Hoe ga je om met gehoorverlies?

22-11-2021

Plotselinge doofheid en autorijden, hoe zit dat?

19-11-2021

Meer lezen

Video

Beelden bij gehoorverlies - Deelkracht

Persoonlijk

Column: In Uganda – Gebarentaalles voor families

De school waar Famke werkt, geeft gratis gebarentaallessen aan de familieleden van dove kinderen. ‘Wat mooi dat deze mensen investeren in de communicatie met hun dove familielid. Dat gebeurt niet overal in Uganda, maar hier gebeurt het wel. Dat maakt me blij.’

25-11-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden