In deze nieuwsbrief: record aantal aanmeldingen voor opleiding Tolk Gebarentaal en hoe je een coronatest kunt doen met behulp van de Tolkcontact-app E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Ik werd dertig en kreeg een cholesteatoom

Er komen heel veel nieuwe tolken bij!

Het aantal aanmeldingen voor de opleiding tot Tolk Gebarentaal is met maar liefst 42% gestegen en dat is goed nieuws voor doven en slechthorenden die vaak een gebarentolk inzetten. Er is namelijk sprake van een tekort aan tolken gebarentaal. Het duurt natuurlijk nog even voordat de nieuwe lichting studenten ook daadwerkelijk aan de slag gaan, maar het is hoe dan ook mooi om te zien dat de Nederlandse Gebarentaal steeds populairder wordt!

Een situatie waarbij de inzet van een gebarentolk in elk geval erg handig kan zijn, is wanneer je een coronatest moet doen. De medewerkers in de teststraat dragen mondkapjes en dat is lastig met communiceren. Maar met Tolkcontact tolk op afstand kun je altijd en direct een tolk op je mobiel inzetten en hoef je geen woord te missen van de instructies.

Ook op het Nederlandse eiland Bonaire werd voor het eerst live een gebarentolk ingezet bij een persconferentie over de coronamaatregelen. ‘De eerste stap naar gelijkheid is gezet’, zei gebarentolk Esther de Veer op de website van Caribisch Netwerk.

Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief.

Redactie Doof

Actueel

Coronatest nodig? Bel voor een afspraak via KPN Teletolk en zet een tolk op afstand in!

Met de Tolkcontact-app kun je niet alleen heel gemakkelijk de coronatestlijn bellen, je kunt ook een tolk op je mobiel inzetten in de teststraat. Zo heb je altijd een tolk op zak.

27-10-2020 | advertorial

Lees verder

Veel meer aanmeldingen voor opleiding Tolk Gebarentaal

Het aantal aanmeldingen voor de opleiding tot Tolk Gebarentaal steeg met maar liefst 42%. De Hogeschool Utrecht is blij met de vele nieuwe studenten, want er is nog altijd een tekort aan tolken NGT.

27-10-2020 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Tolk gebarentaal live bij persconferentie Bonaire

26-10-2020

Crowdfundingcampagne voor nieuwe film voor een horend én niet-horend publiek

19-10-2020

Meer lezen

Video

Heb je een coronatest? Zet een tolk op afstand in!

Persoonlijk

‘Het irritante hummm-geluid dat ik hoorde, bleek ik zelf te zijn’

Peter Tijssen heeft DFNA 9 en werd slechthorend toen hij 36 jaar was. In 2009, hij was toen 60, werd hij geïmplanteerd met een cochleair implantaat van MED-EL. Hier vertelt hij zijn ervaringen met het horen met een CI. Ik hoor jullie praten! Het belangrijkste na de operatie is het in- of afregelen van de…

13-10-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden