en de belangrijkste tips voor op je werk! E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Goed functioneren op je werk met slechthorendheid

Misverstand

Ruim een miljoen mensen in Nederland hebben last van gehoorverlies, blijkt uit nieuw onderzoek. Dat is een behoorlijk getal. VeiligheidNL, die het onderzoek uitvoerde, roept daarom iedereen op om het gehoor regelmatig te laten testen. De oproep richt zich ook op jonge mensen, want dat alleen ouderen last krijgen van gehoorverlies, is een misverstand. Net zoals het ook niet klopt dat slechthorendheid altijd erfelijk is. Of dat je altijd harder moet gaan praten tegen iemand die niet zo goed hoort. In deze nieuwsbrief zetten we tien veelvoorkomende misverstanden over slechthorendheid voor je op een rij.

Ook onze columnisten Anna en Janneke zetten deze week een aantal zaken op een rij. Zo geeft Janneke een aantal handige tips om ook mét slechthorendheid goed te blijven functioneren op je werk, en vertelt Anna in haar column wat ze allemaal heeft ondernomen om de zorg voor haar vier slechthorende kinderen vol te kunnen houden.

Tot slot delen we ook graag onze reportage over MediaMasters met je. Vlak voordat de scholen weer dicht moesten, waren we op bezoek bij Kentalis Talent in Vught. We legden vast hoe belangrijk het is voor dove en slechthorende leerlingen dat de media-game elk jaar wordt vertaald in de Nederlandse Gebarentaal. Want dat ondertiteling voldoende is voor dove leerlingen om alles te kunnen begrijpen… ook dát is een misverstand. In de reportage leggen ze zelf uit waarom.

Kortom: een nieuwsbrief vol tips, adviezen en inspiratie!

Veel leesplezier,
Redactie Doof.nl

Actueel

1,2 miljoen 40-plussers in Nederland hebben gehoorverlies

Uit nieuw onderzoek van VeiligheidNL en Erasmus MC blijkt dat naar schatting dertien procent van de Nederlandse bevolking (rond de 1,2 miljoen mensen) van 40 jaar en ouder een gehoorverlies van minimaal 35 decibel heeft. VeiligheidNL roept jong en oud op om hun gehoor regelmatig te laten testen, want: gehoorverlies is een onomkeerbaar probleem.

07-01-2021 | algemeen

Lees verder

Feit of fabel? 10 dingen die je altijd al wilde weten over slechthorendheid

Over gehoorverlies bestaan veel misverstanden. Hoe kun je het beste praten met iemand die slechthorend is? Zijn vooral ouderen slechthorend? En kunnen alle slechthorenden liplezen? We zetten 10 veelgehoorde vragen voor je op een rij.

05-01-2021 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Kijktip: Finn (2) heeft usher, wat kunnen de artsen voor hem doen?

07-01-2021

Overweegt u een CI? Laat u goed informeren!

30-03-2021

Coronatest nodig? Bel voor een afspraak via KPN Teletolk en zet een tolk op afstand in!

27-10-2020

Meer lezen

Video

Reportage: MediaMasters in de klas

Persoonlijk

Column: Rouwverwerking

Een tijd geleden sprak Anna een moeder op het schoolplein die vroeg hoe ze zich voelde. Anna was gewend om altijd maar te zeggen dat het goed ging, maar op dat moment lukte dat niet meer. Ze besloot eerlijk te zijn en zei dat ze het zwaar had. In het gesprek dat volgde, gebruikte de moeder het woord 'rouwverwerking'. Anna schrok, want: er was toch niemand overleden?

04-01-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden