Het Adviescollege NGT gaat beginnen E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Een hoortoestel als gadget? Waarom niet?

(On)gevraagd advies

Advies kun je geven en krijgen. Je kunt het aannemen of in de wind slaan. Je kunt zelfs adviseur van beroep zijn. En er bestaan adviescolleges. Sinds 1 januari is er een heel belangrijk adviescollege: het Adviescollege Nederlandse Gebarentaal. Hierin zitten vijf mensen die veel betekenen voor de dovengemeenschap. Zij gaan het ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd en ongevraagd advies geven over het bevorderen van het gebruik van Nederlandse Gebarentaal in de samenleving. Een ontzettend belangrijke functie dus. We wensen ze heel veel succes!

Verder hebben we zelf ook een lijstje met tips gemaakt. Namelijk als antwoord op de lezersvraag die we deze week binnenkregen: Waar vind ik informatie voor een werkstuk over gebarentaal? We ontvangen regelmatig zulke vragen van enthousiaste scholieren en studenten. Daarom hebben we alle belangrijke bronnen op een rijtje gezet. Mis je nog iets in de lijst, laat het ons vooral weten.

Over een paar maanden komt ook het schooladvies eraan voor kinderen in groep 8. Voor je dove of slechthorende kind wil je je goed verdiepen in de verschillende scholen. Een van de mogelijkheden is de Kentalis Guyotschool in Haren. En omdat open dagen nu lastig zijn, kun je daar een persoonlijke rondleiding boeken. Zo kun je toch de sfeer proeven!

Ons laatste advies: geniet van het weekend!

Redactie Doof.nl

Actueel

Lezersvraag: Waar vind ik informatie voor een werkstuk over gebarentaal?

Beste redactie, voor school ga ik een werkstuk maken over gebarentaal. Ik wil meer weten over gebarentaal en ik wil ook graag een paar dove mensen interviewen. Kunnen jullie mij helpen?

05-01-2022 | kinderen

Lees verder

Stress en vermoeidheid door slechthorendheid, heb jij dat ook?

Het Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit doen onderzoek naar stress bij slechthorenden en de invloed van deze stress op hun gezondheid. Ze zijn nog op zoek naar slechthorende deelnemers. Doe je mee?

03-01-2022 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Leden Adviescollege Nederlandse Gebarentaal benoemd

06-01-2022

Boek een rondleiding bij Kentalis Guyotschool voor VSO in Haren

27-12-2021

Meer lezen

Video

Guyot in beeld: rondleiding door de Guyotschool in Haren
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden