Hier kun je stemmen in vrijheid E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Ervaringsverhaal Dick: ‘Ik kan weer zwemmen en kletsen met mijn kleinkinderen’

Stemmen in vrijheid

Het contrast in deze nieuwsbrief is groot. In Nederland konden we woensdag in alle vrijheid naar de stembus, waar we konden stemmen op wie we wilden. Er hoefden geen mondkapjes meer gedragen te worden en voor dove en slechthorende mensen waren speciale stembureaus ingericht. Bijvoorbeeld in Utrecht, waar de redactie op bezoek ging. Hoe het daar was, lees je in deze nieuwsbrief.

Intussen is de vrijheid ver te zoeken in Oekraïne. Er is oorlog. Bijna drie miljoen mensen zijn het land ontvlucht, waaronder ook dove mensen. Voor dove Oekraïense vluchtelingen die in Nederland komen, wordt van alles gedaan om het hen iets makkelijker te maken. Wil je ook je steentje bijdragen, lees dan verder.

Verder lees je in deze nieuwsbrief een interview met onbeperkt ondernemer Peter Jan Rijpkema. Als grafisch vormgever, dj en producer timmert hij hard aan de weg. En hij is nog maar 23, dus er staat hem vast nog veel moois te wachten. Ook hebben we nog een gave oproep die iets met MediaMasters te maken heeft.

Veel leesplezier!
Redactie Doof.nl

Actueel

Update: Wat wordt er gedaan voor dove vluchtelingen uit Oekraïne?

Door de oorlog in Oekraïne zijn al z’n 3 miljoen mensen het land uit gevlucht. Enkele duizenden zijn naar Nederland gekomen. Onder hen zijn ook dove Oekraïners. Vanuit Nederland wordt er van alles gedaan om hen te helpen.

14-04-2022 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Stemmen in gebarentaal in Utrecht: ‘Dove mensen zijn volwaardige burgers’

Bij de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar konden mensen op verschillende plekken in Nederland stemmen in gebarentaal. Net als vorig jaar kon dit bij het kantoor van het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht. De redactie van Doof.nl nam een kijkje.

17-03-2022 | reportage

Lees verder

Meer nieuws

Word jij acteur in MediaMasters?

17-03-2022

Meer lezen

Video

Kom jij naar de 25e LeesVertelwedstrijd op 23 april?

Persoonlijk

Onbeperkt Ondernemend: 5 vragen aan Peter Jan Rijpkema

In deze rubriek komt elke maand een ondernemer aan bod die doof of slechthorend is. Deze keer zetten we Peter Jan Rijpkema onze grabbelton met vragen voor. Hij koos vijf vragen uit om te beantwoorden.

16-03-2022

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2023   Alle rechten voorbehouden