E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

700 tolken Nederlandse Gebarentaal en schrijftolken

Waar is de tolk?

Begin jij je ochtend altijd met het NOS Journaal? Dan miste je de afgelopen dagen misschien de tolk. De uitzendingen met tolk zijn verhuisd naar NPO 1 extra. Even zappen dus.

Weet je trouwens dat er in Nederland 700 tolken Nederlandse Gebarentaal en schrijftolken zijn? Deze tolken kun je inzetten bij heel uiteenlopende situaties. Van een gesprek bij een dokter tot een lesdag op school. Van zwemles tot een werkoverleg. En van een uitvaart tot een feestje. Vrijwel alles is mogelijk.

Hou jij wel van een feestje? MuteSounds is terug! Op 15 juni is de Comeback Party. Dit festival wordt volledig door doven en voor doven georganiseerd. Organisator Peter Jan Rijpkema vertelt: ‘De visuele ervaring staat centraal. Horenden zijn welkom om mee te ervaren, maar het is vooral de bedoeling dat dove mensen zich thuis voelen.’ Wil jij gratis naar MuteSounds? Wij geven 2×2 kaarten weg.

Nog te jong voor een bezoekje aan MuteSounds, maar wel dansfanaat? Het Jeugdjournaal bracht een bezoek aan een dansschool waar dansles wordt gegeven aan dove en slechthorende kinderen. Je kunt de video hieronder terugkijken.

de redactie van Doof.nl

Actueel

Ochtendjournaals met tolk voortaan op NPO 1 extra

Wil jij ’s ochtends het NOS Journaal met tolk Nederlandse Gebarentaal kijken? Zet je tv dan voortaan op NPO 1 extra. Of kijk op je telefoon op tablet via npostart.nl.

12-02-2024 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

MuteSounds is terug: ‘Dove mensen in de spotlight’ (win kaarten!)

07-02-2024

Iedereen op de hoogte in een noodsituatie met de NL-Alert app

22-01-2024

Nationale Voorleesdagen: ‘Help! Een verrassing!’ vertaald in gebarentaal

22-01-2024

Géén winterdip dit jaar: op stap in januari en februari 2024

02-01-2024

Meer lezen

Agenda

19-04-2024

Poëtisch muziektheater Talking Hands (9+) met meespelende tolk NGT

Meer zien

Video

NOS Jeugdjournaal bij dansschool voor dove en slechthorende kinderen

Persoonlijk

Ervaringsverhaal Lisa: Oorzaak onbekend

Op de redactie kregen we een mooi persoonlijk verhaal opgestuurd van Lisa (28). Sinds vier jaar is Lisa slechthorend. Ook heeft ze hyperacusis en tinnitus. Haar verhaal over deze heftige vier jaren deelt ze graag met de lezers van Doof.nl.

22-01-2024

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden