E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Sencity Festival 20 jaar: ‘Elk jaar een nieuwe ontdekkingsreis’

(Geh)Oorbehoedsmiddelen

Vrijdag 3 maart is het Wereldgehoordag. Deze dag is bedacht door de World Health Organization met de boodschap ‘Wees zuinig op je gehoor’. Organisaties grijpen deze dag aan om meer geld voor onderzoek te krijgen of om een afspeellijst met slechthorende muzikanten samen te stellen. Of om te waarschuwen. Volgens de GGD komen er in Nederland jaarlijks duizenden jongeren bij met ernstige gehoorklachten. ‘Oorbehoedsmiddelen’ (middelen om je gehoor te beschermen) zijn hard nodig. Maar misschien moeten we eerst aan de slag met het taboe rondom oordoppen op feesten. Wat vind jij?

Om vrolijk af te sluiten: Sencity Festival bestaat al 20 jaar! We interviewden Ronald Ligtenberg en Sam Piek van de organisatie. Lees waar ze trots op zijn, welke kritiek ze hebben ontvangen en met welke ambities ze de toekomst ingaan. En… hoe je bij ons kaarten kunt winnen voor Sencity op 25 maart in Utrecht!

Veel leesplezier!
Redactie Doof.nl

Actueel

Boek een rondleiding bij Kentalis Guyotschool voor VSO in Haren in 2023

Als je een school voor voortgezet onderwijs zoekt, wil je natuurlijk weten hoe de school is. Bij de Kentalis Guyotschool voor VSO in Haren kun je op afspraak een persoonlijke rondleiding krijgen.

20-02-2023 | advertorial

Lees verder

RTV Utrecht vertaalt video’s over de verkiezingen naar Nederlandse gebarentaal

Op 15 maart kan je stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen. De lokale omroep RTV Utrecht heeft informatieve video’s over de verkiezingen laten vertalen in onder andere Nederlandse gebarentaal, Turks en Marokkaans.

02-03-2023 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

3 maart Wereld Gehoordag: campagne Oorfonds voor meer geld voor gehoorproblemen

27-02-2023

Komen we ooit van het taboe op oordoppen af?

27-02-2023

Stemmen op muzikanten met gehoorklachten

28-02-2023

Meer lezen

Video

Short film van Sam Piek over ongemakkelijke situaties als je doof bent

Persoonlijk

Vertel ik het wel of vertel ik het niet?

Lange tijd verborg ik mijn slechthorendheid. Ik liet mijn haar groeien, zodat mijn hoortoestellen onzichtbaar waren. Waarom? Schaamte speelde een belangrijke rol.

02-03-2023

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden