Het is kouder en het regent, maar er is genoeg te doen E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Jan: Lesje oorsmeer

De herfst is begonnen

Laten we beginnen met een belangrijk lesje over oorsmeer in de column hierboven. Nu denk je misschien: dat heb ik toch al voorbij zien komen? Klopt, maar in de vorige nieuwsbrief werkte de link naar de column niet. Dus zetten we hem nog een keer in de nieuwsbrief, zodat iedereen de kans krijgt hem te lezen. Want de lessen van KNO-arts Jan zijn altijd ontzettend nuttig!

De Week van de Toegankelijkheid is voorbij. Er is heel veel gebeurd. Zo waren wij bij het online congres Iedereen Doet Mee van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Ben je benieuwd naar onze ervaringen? We hebben er een verslag over geschreven. Aan het einde van de dag waren we live bij de bekendmaking van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Lees snel verder wie het geworden is.

En van de ene themaweek rollen we in de andere… de Kinderboekenweek! Dat is het perfecte moment om een kinderboek te kopen. Bijvoorbeeld het boek ‘Een ster’ van Ilse van Zantvoort. Ilse is doof en we hebben haar geïnterviewd. Ze vertelt hoe super trots ze is op haar eerste boek. Meer boekentips nodig? Bekijk dan ook ons lijstje met boeken die in de Nederlandse Gebarentaal beschikbaar zijn of gaan over (niet goed) horen.

En voor wie er meer van sport houdt dan van lezen, hebben we in deze nieuwsbrief ook nog wat interessants. Het Nederlands Doven Elftal speelde namelijk een kwalificatiewedstrijd voor de Deaflympics en wij waren erbij! We hebben een video gemaakt met een verslag van de wedstrijd en leuke interviews. En denk je nou: dovenvoetbal, daar wil ik wel meer over weten? Lees dan het artikel wat we hebben geschreven.

Veel lees- en kijkplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Stein is de Meest Toegankelijke Gemeente van 2021

Op 7 oktober werd het bekend gemaakt: de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021 is de gemeente Stein! Dat gebeurde tijdens het online congres ‘Iedereen doet mee’ van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

08-10-2021 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Ilse is doof en schreef kinderboek Een ster: ‘Heel trots!’

Ilse van Zantvoort is doof en heeft een kinderboek geschreven, Een ster. Het gaat over een elfje dat verdrietig is omdat haar moeder is overleden. Een treurig onderwerp, wat llse met dit boek bespreekbaar wil maken.

06-10-2021 | communicatie & media

Lees verder

Meer nieuws

Wat je altijd al wilde weten over dovenvoetbal

14-10-2021

VNG-congres Iedereen Doet Mee: toegankelijkheid moet hoog op de agenda

13-10-2021

Vergoeding hulpmiddelen bij gehoorverlies

13-10-2021

Kinderboekenweek: leuke boeken in NGT of over gehoor

07-10-2021

Meer lezen

Video

Kwalificatiewedstrijd Deaflympics: Nederland – Duitsland

Persoonlijk

Column: In Uganda – Afscheid

Hoewel de scholen nog steeds dicht zijn, gaat het leven voor de docenten door. Twee docenten hebben in de afgelopen maanden besloten om te stoppen. Met pensioen gaan, noemen ze het hier, hoewel het duidelijk is dat één van hen nog niet erg oud is. Naar leeftijd vragen is hier onbeleefd, dus dat doe ik…

12-10-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden