Toegankelijkheid betekent dat iedereen mee kan doen. Hoe is dat in jouw gemeente? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Kirsten studeert af op erkenning NGT: 'Er is niet één doof perspectief'

In voor- en tegenspoed

Daar komt de bruid! Nu de coronamaatregelen langzaamaan verdwijnen zullen er vast en zeker weer meer bruiloften plaatsvinden. Geliefden beloven elkaar trouw te zijn, in voor- en tegenspoed, in ziekte en gezondheid. Maar hoe toegankelijk zijn het gemeentehuis en de kerk eigenlijk? En de feestlocatie? Het openbaar vervoer, voor gasten die geen eigen vervoer hebben? Daar komen we achter dankzij de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

Toegankelijkheid is ‘hot’ in Nederland. Het gaat daarbij om toegankelijkheid voor 4 miljoen mensen met een beperking. Iedereen in Nederland moet mee kunnen doen, is de gedachte. Dus ook doven, slechthorenden en mensen met een taal-spraakbeperking. We houden je de komende tijd up-to-date van alles wat er in de verkiezing gebeurt. Maar jij bepaalt! Je hebt nog een paar dagen om jouw gemeente te beoordelen voor de eerste ronde. De 12 gemeentes die hier het best scoren gaan door naar de volgende ronde. Dus heb je ervaringen met jouw gemeente die je wil delen? Wacht niet te lang.

Over tegenspoed gesproken: wat nou als je spoedeisende hulp nodig hebt? Dan is toegankelijkheid letterlijk van levensbelang. Met de Tolkcontact-app is alarmnummer 112 in een paar klikken te bereiken voor doven en slechthorenden. Je kunt via tekst met de telefonist communiceren en je kunt een tolk op afstand inzetten. Hoe dit werkt, leggen we je uit in een video.

Maar ook voor je favoriete vrijetijdsbesteding is toegankelijkheid ontzettend belangrijk. Nederland gaat weer open en het is mooi weer, dus we kunnen eropuit! We hebben een lijstje gemaakt met supertoegankelijke uitjes. Naar de film met ondertiteling, naar een museum met gebarentolk of op kraambezoek in de dierentuin – er is voor elk wat wils. Geniet ervan!

Veel leesplezier!
Redactie Doof.nl

Actueel

Gezocht: de meest toegankelijke gemeente van Nederland

Hoe toegankelijk is de gemeente waar jij woont? Voor doven en slechthorenden, maar ook op andere gebieden? Je kunt tot en met 27 juni stemmen op jouw gemeente.

18-06-2021 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Meer nieuws

Hoera, Nederland gaat open! 8 tips voor (toegankelijke) uitstapjes deze zomer

24-06-2021

Spoedeisende hulp nodig? Zo bereik je alarmnummer 112 als je doof of slechthorend bent

15-06-2021

Meer lezen

Video

Zo bereik je alarmnummer 112 als je doof of slechthorend bent
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden