De Nederlandse Gebarentaal wordt steeds populairder. Op social media en op tv heeft iedereen het over de gebarentolk. E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Audicien op afstand

Waar is de gebarentolk?

De coronamaatregelen worden soepeler, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen nemen af, maar de populariteit voor de Nederlandse Gebarentaal gaat nog onverminderd door. Dankzij het ‘Irma-effect’ willen nog steeds meer mensen gebarentolk worden, en besteden veel media aandacht aan gelijkwaardige communicatie voor doven en slechthorenden.

Begin maart stond er nog een demonstrant achter een NOS-verslaggever met een bordje ‘Waar is de gebarentolk voor doven tijdens crisissituaties?’ En vorige week raakten mensen op social media massaal in paniek toen er een wisseling van tolken plaatsvond tijdens de persconferentie. Gebarentolk Irma Sluis was inmiddels zo bekend geworden, dat de kijkers zich zorgen begonnen te maken waarom ze werd gewisseld door een andere tolk.

De populariteit gaat door tot in je eigen thuisbioscoop, deze week werd de eerste Nederlandse filmproductie gelanceerd die tijdens de coronacrisis én volgens de coronamaatregelen, is gemaakt. Je kunt het bekijken via Pathé Thuis, mét gebarentolk! En wat je ook thuis kunt doen, is online je gehoor testen en zelfs ook je eigen hoortoestel instellen en bijstellen. En als je dan toch veel thuis bent, is het een goed idee om eens te kijken welke handige hoorhulpmiddelen er bestaan. Heb jij bijvoorbeeld al een goed wek- en waarschuwingssysteem in huis?

We wensen je veel gezondheid en veel leesplezier!
Redactie Doof.nl

Actueel

Corona en slechthorend: OnlineHoortoestel doet hoortest én instelling hoortoestel 100% op afstand

OnlineHoortoestel.nl introduceert een innovatie: hoortoestellen waarbij de slechthorende met een audicien samen een hoortest op afstand doet. Nadat het gehoorverlies door de hoortoestellen zelf in kaart is gebracht, worden de hoortoestellen op afstand ingesteld door de audicien.

26-05-2020 | advertorial

Lees verder

Handige hulpmiddelen in huis bij slechter gehoor

Hoe kun je er, als je slechthorend of doof bent, in zoveel mogelijk situaties voor zorgen dat je met iedereen kunt communiceren en altijd weet wat er om je heen gebeurt? Met deze verschillende hulpmiddelen wordt het al een stuk makkelijker.

26-05-2020 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Gebarentaal wordt steeds populairder

26-05-2020

Dove Elmara maakt doorzichtige mondkapjes

22-05-2020

Eerste ‘coronafilm’ van Pathé Thuis mét gebarentolk

22-05-2020

Coronavirus: de stappen na 11 mei in NGT

14-05-2020

Meer lezen

Video

Hoe communiceer je met dove en slechthorende patiënten? Leer 15 essentiële gebaren!

Persoonlijk

Column Margriet: Hoe lang nog?

Bij elk kuchje slaat de schrik Margriet om het hart. Ze wordt er wat hypochondrisch van. Natuurlijk kuch je wel eens, nies je wel eens, Margriet ook. Dat houdt niet direct in dat ze ziek(er) is. Of nog erger: dat ze corona heeft. Maar toch...

26-05-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden