E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: 'Niet meer kunnen bellen is verleden tijd'

Hoe toegankelijk was jouw week?

Is het jou ook opgevallen, de Week van de Toegankelijkheid? Vorige week stond Nederland weer in het teken van toegankelijkheid met dit keer speciale aandacht voor toegankelijk recreëren. Van natuurgebieden, musea en pretparken tot monumenten, theaters en evenementen: verschillende organisaties maakten hun locatie toegankelijk voor mensen met een beperking.

Online doken er ook verschillende toegankelijke initiatieven op. Zo heeft een tolk Nederlandse Gebarentaal bijvoorbeeld de songtekst van het populaire nummer Roller Coaster van Danny Vera uitgebeeld in gebarentaal. En ook de publieke omroep beleefde een toegankelijke primeur op 11 oktober: vanaf nu wordt het wekelijkse Gesprek met de minister-president met een gebarentolk uitgezonden, via het themakanaal NPO Nieuws.

Ondertussen vragen mensen zich wel eens af: wordt het gebruik van gebarentaal niet minder, nu steeds meer mensen een cochleair implantaat krijgen? Niet per se. ‘Met een cochleair implantaat ga je van doof naar slechthorend, maar het gehoor heeft nog steeds beperkingen en dan blijft gebarentaal erg handig’, zegt hoogleraar gebarentaal Onno Crasborn. Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief.

Redactie Doof.nl

Actueel

Gebarentaal blijft erg handig

Ook voor mensen met een cochelair implantaat, ouderdoms- of lawaaislechthorendheid, ziet hoogleraar Onno Crasborn gebarentaal als uitkomst om beter te communiceren.

15-10-2019 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Gesprek met de minister-president ook met gebarentolk

Vanaf 11 oktober 2019 zal het wekelijkse gesprek met de minister-president worden vertaald door een tolk Nederlandse Gebarentaal, op het Themakanaal NPO Nieuws.

10-10-2019 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Zijn alle implantaten hetzelfde? Laat je informeren op 18 oktober

03-10-2019

Studeren met een gehoorbeperking of TOS? ‘Voor veel studenten voelt het hier als thuiskomen’

08-10-2019

Meer lezen

Video

Danny Vera "Roller Coaster" in Gebaren

Persoonlijk

Column Ruth: Rust

Ruth begeleidt een gezin met veel zorgen. Als gezinsbegeleider is ze slechts één hulpverlener in een rij van velen: deze mensen hebben ook nog te maken met een ergotherapeut, diëtist, kinderarts, tandarts, neuroloog, oogarts, nefroloog, audioloog, KNO-arts, revalidatiearts, longarts en maatschappelijk werker. Alleen dat besef al maakt Ruth nederig. Hebben deze ouders wel ruimte in hun hoofd voor haar inbreng?

01-10-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden