.., en meer dingen die je niet tegen een dove moet zeggen E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Lotteke tolkt een familiereünie

Banzai

Zij die opmerkelijke sportprestaties behalen groeten u! In deze nieuwsbrief schenken we namelijk aandacht aan de veertienjarige Jari, die bijna alle judotoernooien in het horende circuit wint. Maar ook aan Nicole en Michel, die meedoen aan hardloopwedstrijden, terwijl ze doof én blind zijn. En aan het Nederlands Dovenelftal, dat zich binnenkort misschien wel kwalificeert voor het EK.

Zelf vinden we het een beetje te warm om te sporten en gaan we liever naar een festival, of spreken af met vrienden op een terras. Vermijd je dat soort sociale bezigheden liever vanwege al het rumoer? Een student van de TUDelft bedacht een oplossing.

Tot slot vind je in deze nieuwsbrief nog wat opmerkelijk kijk- en leesvoer voor als je in je luie stoel aan het zwembad ligt: een hilarisch filmpje waarin doven en slechthorenden reageren op uitspraken van horenden (‘Je ziet er helemaal niet doof uit!’) en een column van Famke vanuit Uganda, waar ze tegenwoordig belasting heffen op het gebruik van WhatsApp en Facebook.

Met warme groeten,
Redactie Doof.nl

Actueel

Dove judoka (14) wint wedstrijd na wedstrijd in horende circuit

Hij is 14 jaar oud, maar al een rijzende ster in de judosport: Jari Wollrabe. Jari won in de afgelopen maanden ontelbare toernooien in het reguliere circuit. Dat is bijzonder, want Jari is doof.

26-07-2018 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Veel jonge festivalgangers hebben last van gehoor

26-07-2018

Hardlopen als je doof én blind bent? Deze sporters bewijzen dat het kan

23-07-2018

Student ontwerpt microfoonsysteem voor mensen met Ushersyndroom

19-07-2018

Nederlands Dovenelftal naar EK in 2019?

24-07-2018

Nieuwe MRI-methode helpt bij opsporen Ménière

19-07-2018

Meer lezen

Video

"Je ziet er helemaal niet doof uit"

Persoonlijk

In Uganda: belasting betalen voor social media

Eerst dacht Famke nog dat het een gerucht was, maar toen ze op een zondagochtend wakker werd en op haar telefoon keek om te zien of ze nieuwe berichten had, bleef er wel heel lang 'verbinden' in beeld staan.... Het was dus toch gebeurd: de regering van Uganda had besloten dat er belasting moet worden betaald voor het gebruik van social media, zoals WhatsApp en Facebook. Wat Famke daarvan vindt, lees je in haar nieuwe column.

16-07-2018

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden