Technologie wordt steeds geavanceerder E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Werken met balans

Piep

De meeste mensen kennen wel de piep in het oor na een feestje of luid concert. Volgens de wereldgezondheidsorganisatie is die piep al lang niet meer zo onschuldig als hij klinkt: wereldwijd lopen een miljard jongeren het risico op gehoorverlies door het gebruik van audio-apparaten. Reden genoeg voor Stichting Hoormij om jongeren tussen de 20 en 30 jaar met tinnitus of een gehoorbeschadiging te vragen om mee te denken over de toekomst. In deze nieuwsbrief lees je hoe je je hiervoor kunt aanmelden.

Een ander bijzonder bericht over gehoorschade komt deze maand uit Oeteldonk, oftwel ’s Hertogenbosch. Daar gaan kno-artsen uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis tijdens carnaval de café’s in om ‘kwèkdempers’ uit te delen: speciale oordopjes om jongeren te beschermen tegen de harde carnavalsmuziek.

Het positieve nieuws gaat deze week over technologische innovaties. Google kondigde twee bijzondere apps voor doven en slechthorenden aan: Live Transcribe en Sound Amplification. In deze nieuwsbrief lees je er alles over. Net als over de ondertitelingsbril die je in Londen tegenwoordig kunt opzetten tijdens theatervoorstellingen.

Veel leesplezier!
Redactie Doof

Actueel

National Theatre in Londen biedt voorstellingen met ondertitelingsbril

In het National Theatre in Londen ben je als dove of slechthorende niet meer afhankelijk van een tolk: alle voorstellingen zijn te volgen met een speciale ondertitelingsbril.

13-02-2019 | hooroplossingen

Lees verder

Live spraakvertaling en geluidsversterking met nieuwe apps van Google

Google heeft deze week twee nieuwe apps aangekondigd: Live Transcribe en Sound Amplifier. De apps moeten met name uitkomst bieden voor doven en slechthorenden.

06-02-2019 | communicatie & media

Lees verder

Meer nieuws

Doof en veiligheid in het verkeer

19-02-2019

Kwèkdempers tegen gehoorschade tijdens Oeteldonks carnaval

13-02-2019

WHO: wereldwijd lopen jongeren risico op gehoorschade door audiospelers

14-02-2019

Gezocht: jongeren met tinnitus

07-02-2019

Meer lezen

Video

Dawn of the Deaf: shortfilm met dove hoofdpersonages

Persoonlijk

Twee CI’s, twee verschillende ervaringen

Astrid kwam in aanmerking voor bilaterale implantatie, oftewel: een CI in beide oren. Hoe heeft ze de implantatie van twee CI’s ervaren en hoe gaat het nu met haar?

15-01-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden