Over miscommunicaties en geklets in de ruimte E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Erik: Even beton storten

Elf

Het getal 11 wordt in Nederland wel als het dwazen- of gekkengetal gezien. De 11 speelt daarom een belangrijke rol tijdens carnaval. Er is een Raad van Elf, die jaarlijks voor het eerst vergadert op 11-11 om 11.11 uur. De carnavalskreet Alaaf! zou een verbastering zijn van het woord elf.

Het is dan ook vast geen toeval dat Lotte Blom – alias Kaaike de Zestiende, jeugdprinses van het Kaaiendonkse Carnaval – 11 jaar oud is. Daarnaast is ze ook slechthorend en dat vindt ze tijdens de caravalsperiode helemaal zo gek nog niet.

Het getal 11 speelt ook in de ruimtevaart een rol. Zo is er een theorie die veronderstelt dat de ruimtetijd uit 11 dimensies bestaat en ook de zonnecyclus heeft een gemiddelde periode van 11 jaar. In deze nieuwsbrief vind je een klein stukje geschiedenis, over hoe 11 dove mannen ervoor zorgden dat de eerste astronauten de aarde konden verlaten.

Vind je al dat ge-elf maar geklets in de ruimte? Gelukkig bevat deze nieuwsbrief genoeg andere leuke berichten. Zoals de column van Tolkcontact-collega Erik over miscommunicaties. Of het ervaringsverhaal van een slechthorende audicien.

Veel leesplezier!
Redactie Doof

Actueel

Hoe elf dove mannen de eerste astronauten de ruimte in hielpen

Ruimteziekte was lange tijd een onbekend fenomeen. Elf dove mannen zorgden er in de beginjaren van de ruimtevaart voor dat de eerste astronauten de aarde konden verlaten.

05-03-2019 | onderzoek & wetenschap

Lees verder

Nieuwe behandelmethode voor tinnitus in verzekeringspakket

De Universiteit Maastricht heeft een nieuwe behandelmethode voor tinnitus ontwikkeld die zo succesvol is, dat het de standaardbehandeling wordt in Nederland en Europa. Vanaf dit jaar wordt de methode ook vergoed door de zorgverzekering.

25-02-2019 | gezondheidszorg

Lees verder

Meer nieuws

Huawei breidt gebarentaal-app StorySign uit met vier nieuwe boeken

25-02-2019

Dit jaar heeft Kaaiendonk een bijzondere jeugdprinses

02-03-2019

Meer lezen

Video

Rapper Idaly: 'Knoop dit goed in je oren!'

Persoonlijk

'Ik heb van mijn "beperking" mijn beroep gemaakt'

Marijn had zelf nooit last van haar slechthorendheid. Maar op de middelbare school begonnen de problemen. Docenten weigerden haar Solo-apparatuur te dragen en een verplichte luistertest moest ze maken op het invalidentoilet. 'Ik vind het achteraf onbegrijpelijk dat docenten zo met mijn slechthorendheid omgingen.' Lees hier haar persoonlijke verhaal.

22-02-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden