'Whatever you do, don't fall asleep...' E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Mary: Geluksvogel

Brrrr

De koude rillingen lopen ons deze week over de rug. Uiteraard niet door de tropische temperaturen, maar door de fragmenten uit horrorfilms die je in deze nieuwsbrief vindt. De dove actrice Millicent Simmonds vertaalde bekende citaten uit deze klassiekers naar gebarentaal. Dat zorgde op onze redactie bij sommige mensen voor slapeloze nachten.

Daar heeft schrijfster Mary van Duuren geen last van, zij sliep ze deze zomer juist als een roosje. In haar column ‘Geluksvogel’ kun je lezen waarom. En ook onze vakantietips hebben te maken met een goede nachtrust. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je CI. Tot slot lees je in Famke’s column een onmisbare opvoedtip en ontrafelen we het mysterie rondom zogenaamde ‘akoestische aanvallen’.

Kunnen we na het lezen van deze nieuwsbrief allemaal weer op twee oren slapen.

Actueel

Ik ga op vakantie en neem mee...

Een reisverzekering voor je hoortoestel en reizen tijdens corona. Waar moet je allemaal aan denken als je op vakantie gaat? Voor iedereen die zijn koffer nog moet pakken, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

25-06-2021 | uit- en thuistips

Lees verder

Pleinbioscoop Rotterdam in teken van dovencultuur

Op donderdag 23 augustus a.s. staat Pleinbioscoop Rotterdam volledig in het teken van de dovencultuur. Op deze avond bemannen dove en slechthorende jongeren alle posten, van de bar tot de kaartverkoop. Communiceren gaat dus volledig in Nederlandse Gebarentaal, maar ook als je geen gebarentaal kent ben je van harte welkom.

09-08-2018 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Stichting Ctalents voor mensen met zintuiglijke uitdaging

08-08-2018

Vragenlijst slechthorendheid en tinnitus

08-08-2018

Een akoestische aanval: mysterie of massahysterie?

07-08-2018

Earfy: realtime ondertiteling tijdens gesprekken

02-08-2018

Meer lezen

Video

Bekende horrorcitaten in gebarentaal

Persoonlijk

In Uganda: straffen en belonen

Op de dovenschool in Uganda komt Famke in een lastige situatie terecht. Eén van haar leerlingen vraagt continu om negatieve aandacht. In Uganda is kinderen straffen door ze te slaan nog steeds niet verboden, maar dat is voor Famke (uiteraard!) geen optie. Ze wil de situatie juist graag op een positieve manier oplossen. Of dit lukt, lees je in deze column.

09-08-2018

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden