Zwemdiploma halen in gebarentaal E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Marieke: een berg kiezelstenen

Zwart

Zo drinken wij onze koffie het liefst. In Washington kunnen we ons favoriete drankje binnenkort volledig in gebarentaal bestellen. Starbucks opent er de eerste vestiging waar alle medewerkers gebarentaal beheersen. Ook Zuid-Korea heeft een primeur: dove taxichauffeurs. Tot voor kort kregen die nauwelijks klanten, maar daar heeft iemand nu een oplossing voor bedacht.

Het gaat dus langzaam de goede kant op wat betreft toegankelijkheid voor iedereen. Dat merk je ook in het theater, het zwembad en de dierentuin. In deze nieuwsbrief weer een aantal mooie voorbeelden van voorstellingen en activiteiten die worden ondersteund door een gebarentolk.

Veel kijk- en leesplezier!

Actueel

Waarom klinkt je eigen stem anders als je hem terughoort?

Je kent het wel: je hoort jezelf terug op een bandopname of je spreekt door een microfoon en je schrikt van je eigen stem. Is dit wel jouw stem? Is dit hoe anderen hem horen? Hoe kan het dat wij onze eigen stem tijdens het spreken zo anders ervaren dan degene die ernaar luistert? Een onderzoeker van het Universitair Medisch Centrum Groningen legt het uit.

15-08-2018 | onderzoek & wetenschap

Lees verder

Starbucks opent gebarentaalvestiging in Washington

Starbucks, een internationale keten van koffiehuizen, opent in oktober de eerste vestiging in Amerika die volledig toegankelijk is voor doven en slechthorenden. De 25 medewerkers die de vestiging gaan bemannen, zullen allemaal de Amerikaanse gebarentaal beheersen.

21-08-2018 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Musical ‘Stil in mij’ voor doven en slechthorenden? Laat het weten!

13-08-2018

Ondertiteling Vragenuurtje: wat vind jij?

14-08-2018

Documentaire: kiezen tussen geluid of stilte

14-08-2018

1,8 miljoen dollar voor onderzoek naar gehoorverlies

21-08-2018

Primeur in Zuid-Korea: dove taxichauffeurs

21-08-2018

Burgers’ Zoo ondersteunt musical met gebarentolk

21-08-2018

Hoe leer je zwemmen als je de uitleg niet kunt verstaan?

28-08-2018

Meer lezen

Persoonlijk

Gerda van Wees over ViP: VN-verdrag in de praktijk

Donderdag 13 september kan je meepraten over toegankelijkheid in het ViP-café in Almere. Heb jij ideeën over hoe het beter kan in openbare ruimten? Dan hoort de ViP-werkgroep graag jouw mening. Wat is het idee achter het ViP-café en wat hoopt de werkgroep te bereiken? We vroegen het aan Gerda van Wees, die als slechthorende ervaringsdeskundige actief is voor ViP.

21-08-2018

Lees verder
 

Volg ons Facebook Twitter Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2022   Alle rechten voorbehouden