Zout en suiker ongezond? Niet voor je oren. E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Marieke hoort de prullenbak

Gek? Welnee

Veel mensen hoorden afgelopen week massaal het woord ‘Yanny’ in een audiofragment waarin toch echt ‘Laurel’ werd uitgesproken. Waren ze gek geworden of is er iets mis met hun gehoor?

In het laatste geval zijn de recente wetenschappelijke ontwikkelingen wellicht een geruststelling. Zo start er binnenkort een studie die meer kennis oplevert over het Syndroom van Usher en blijken zout en suiker gehoorschade te kunnen beperken. Hopelijk zijn ze daar in Antwerpen ook van op de hoogte, want daar liepen tientallen voetbalfans gehoorschade op als gevolg van een vuurwerkbom.

Minder heftig, maar zeker niet minder vreemd, is het geluid dat Marieke hoort na de definitieve aansluiting van haar CI. Want hoort ze nu haar vriend praten, of is het toch de prullenbak? En waarom kan Frances de bioscoopfilms in Londen wél goed volgen en in Nederland niet?

Je vindt alle antwoorden (en nog veel meer) in deze nieuwsbrief.

Actueel

Unieke samenwerking patiënt en arts in onderzoek Ushersyndroom

Het Radboudumc Nijmegen zet een belangrijke stap in het onderzoek naar de behandeling van het Ushersyndroom. In een vijf jaar durende studie zal het natuurlijk beloop van de ziekte bij 50 patiënten worden geanalyseerd. Deze unieke samenwerking tussen onderzoekers, artsen en patiënten kan de doorlooptijd van trials aanzienlijk verkorten.

22-05-2018 | onderzoek & wetenschap

Lees verder

Hoortoestel? Graag wel onzichtbaar!

Veel mensen willen alleen een hoortoestel als het onzichtbaar gedragen kan worden. Vaak komen ze dan terecht bij in-het-oor toestellen. Oogvoororen.nl heeft nu een onzichtbaar hoortoestel met de nieuwste technologie.

18-05-2018 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Warmtepomp: nieuwe bron van geluidsoverlast?

17-05-2018

Onderzoek: zout-suikerinjectie kan gehoorschade beperken

17-05-2018

Doofblinde man neemt geleidehond op in testament

15-05-2018

Wat hoor jij: Yanny of Laurel?

17-05-2018

Gehoorschade bij tientallen voetbalfans na vuurwerkbom

16-05-2018

Meer lezen

Persoonlijk

Toegankelijkheid in de Londense bioscoop: "Keep calm, we have subtitles."

Frances is in Londen en komt er achter dat bioscopen daar standaard, elke week, een aantal Engelstalige films van Engelstalige ondertiteling voorzien. Speciaal voor doven en slechthorenden. Ze zoekt uit waarom iets wat in Nederland (nog) ondenkbaar is, zo vanzelfsprekend is in Londen.

11-05-2018

Lees verder
 

Volg ons Facebook Twitter Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2022   Alle rechten voorbehouden