Hoe toegankelijk zijn websites? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Nieuwe column van Bert: naar de disco?

Hoe toegankelijk zijn websites?

Vorig jaar werd per wet vastgelegd dat organisaties verplicht zijn om hun websites toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Maar veel websites van zorginstellingen zijn nog altijd slecht te gebruiken voor onder andere doven en slechthorenden. Zo blijkt uit onderzoek van de Stichting Accessibility. Je leest hier meer over in deze nieuwsbrief.

Hoe ervaar jij de toegankelijkheid van websites? En zijn er ook websites die volgens jou juist heel goed inspelen op de wensen van doven en slechthorenden? Maken zij bijvoorbeeld filmpjes met ondertiteling en in Nederlandse Gebarentaal? Of maken ze hun website vooral visueel aantrekkelijk? Heb jij een mooi voorbeeld? Dan horen we het graag!

Voor nu, veel leesplezier en een stralende dag!
Het redactieteam van Doof

Actueel

Op zoek naar een Thuis?

Ben je op zoek naar een ‘Thuis’ voor een volwassen familielid of cliënt met een auditieve en verstandelijke beperking? Afgestemd op zijn of haar specifieke behoeften? Heeft hij extra begeleiding of zorg nodig in het dagelijks leven, maar wil hij zelf regie houden en kunnen communiceren met de omgeving? Dan is wonen op de nieuwe locatie van Philadelphia in Amersfoort dé oplossing!

30-01-2018 | gezondheidszorg

Lees verder

Karin Bloemen geeft voorstelling met tolk gebarentaal

In de voorstelling Volle Bloei onderzoekt Karin Bloemen de vraag wanneer een mens zich in de bloei van zijn leven bevindt. Is dat in onze tienertijd, begint het leven als men de veertig passeert, of is de pensioengerechtigde leeftijd juist het moment waarop mensen tot bloei komen? 2 februari: speciale voorstelling met tolk gebarentaal Karin Bloemen speelt een…

29-01-2018 | uit- en thuistips

Lees verder

CI-informatiebijeenkomst op 19 februari

Komt u of uw kind in aanmerking voor een cochleair implantaat? Bent u zwaar slechthorend en helpen hoortoestellen u niet meer voldoende? Misschien overweegt u een cochleair implantaat. Het MED-EL Care Center organiseert op maandag 19 februari om 19 uur een informatieavond waarin alle aspecten van de implantatie en het revalidatietraject belicht worden.

29-01-2018 | hooroplossingen

Lees verder

Meer nieuws

Onderzoek: Fiets je mee?

30-01-2018

Kijktip: tv-programma ‘Nog een week’ met Esthers dove vader

29-01-2018

GGMD en Kentalis gaan fuseren

25-01-2018

Jan van Dijk overleden

25-01-2018

Advanced Bionics introduceert nieuwe gehoorbesparende elektrode voor CI

25-01-2018

Zorginstellingen online slecht toegankelijk voor doven en slechthorenden

23-01-2018

Headset met ringleiding: altijd een passende oplossing

23-01-2018

Meer lezen
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden