Gebarentolk Irma is veel te zien in het nieuws door haar optreden tijdens de coranacrisis en werd bekend door het hamstergebaar. Nu roept ze heel Nederland op: Let een beetje op elkaar, maak een sympathiek gebaar. E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Elkaar helpen

Blijf jij ook meedoen?

De eerste twee weken ‘in quarantaine’ zitten erop. Geen onderwijs meer op school, niet meer vergaderen op kantoor en voorlopig geen uitjes meer buiten de deur. Door de maatregelen van de coronacrisis werken mensen thuis, krijgen de kinderen onderwijs in de woonkamer en gaan we nauwelijks meer naar buiten. Toch ontstaan er ook veel leuke initiatieven online. Collega’s vergaderen via videobellen en vrienden en familie doen een digitale borrel in groepsverband. Hoe kun je hieraan meedoen als je doof of slechthorend bent? En wat betekent dit voor de inzet van een gebarentolk of schrijftolk?

Niet eerder was een gebarentolk zo vaak in het nieuws als Irma Sluis. Niet alleen tijdens de belangrijke persconferenties, maar ook daarbuiten. In kranten of televisieprogramma’s. Nu roept ze heel Nederland op: Let een beetje op elkaar, maak een sympathiek gebaar. Met haar oproep word je uitgenodigd om anderen in jouw netwerk te helpen. Bekijk de video in deze nieuwsbrief, deel het gebaar op je social media met de hashtag #leteenbeetjeopelkaar. En inspireer zoveel mogelijk mensen om te helpen.

Wij hopen dat jullie ook goed op elkaar letten en wensen je veel gezondheid en leesplezier.

Team Doof.nl

Actueel

Snel een tolk op afstand nodig? Gebruik de Tolkcontact-app

De Tolkcontact-app maakt het mogelijk om ook met elkaar te bellen, ook als je doof of slechthorend bent. En om direct een gebarentolk op afstand in te zetten of zelf met 112 te bellen.

30-03-2020 | algemeen

Lees verder

Meedoen in tijden van coronacrisis: online vergaderen of bellen met tolk

In tijden van coronacrisis vergaderen collega’s via videobellen en doen vrienden en familie een digitale borrel in groepsverband. Hoe kun je blijven meedoen als je doof of slechthorend bent?

31-03-2020 | uit- en thuistips

Lees verder

Meer nieuws

‘Zullen we even bellen?’ (ja, dat kan ook als je doof bent)

31-03-2020

Help mee en stop de verspreiding van het coronavirus

27-03-2020

Sencity Festival 2020 wordt De Grote Sencity Quarantaine Show

23-03-2020

Meer lezen

Video

Rode Kruis en Irma Sluis maken een sympathiek gebaar

Persoonlijk

‘Niet meer kunnen bellen is verleden tijd’

Angelique heeft een CI maar bellen bleef een probleem. Lastig, zeker omdat haar ouders al op leeftijd zijn en ze graag telefonisch bereikbaar wil zijn. Gelukkig heeft ze een oplossing gevonden.

31-03-2020

Lees verder

Een cochleair implantaat in mijn favoriete soapserie

Ik schakel wekelijks naar BBC One om naar mijn quilty pleasure EastEnders te kijken. En het ‘leuke’ is, vorige maand werd er een wel heel herkenbare verhaallijn geïntroduceerd: een van de personages is namelijk doof geworden.

27-03-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden