E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Een verdacht pakketje

Piepende post

Op de redactie van Doof ontvingen wij begin dit jaar een verdachte envelop met een bobbelig voorwerp. In tijden van bombrieven waren wij natuurlijk uiterst alert en we hielden de envelop dan ook met klem gesloten. Één collega kon de verleiding niet weerstaan en begon in de envelop te knijpen. Een harde, hoge piep volgde. Een ding was zeker, deze piep moest ophouden. We wisten het apparaat uiteindelijk onklaar te maken en het geluid te stoppen.

Maar wat als je de piep niet kan stoppen? Wat als je altijd een ruis, piep, brom, fluit, suis of een ander geluid hoort? Oftewel, wat te doen als je last hebt van tinnitus? Het is de Week van het Oorsuizen, een initiatief van Stichting Hoormij om extra aandacht en bewustwording te creëren voor tinnitus. Ook op Doof.nl vind je deze week verschillende artikelen en ervaringsverhalen. We beginnen met een aantal boekentips over tinnitus en in de loop van de week verschijnt er onder andere ook een linteressant interview met Rilana Cima, onderzoeker en psycholoog bij Adelante. We praten met haar over de enige behandeling voor tinnitus die wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Voor nu, veel leesplezier!

Redactie Doof

Actueel

Vijf boeken over tinnitus

In de Week van het Oorsuizen hebben we een vijftal boeken over tinnitus voor je op een rij gezet. Ervaringsverhalen, hulpboeken met praktische tips en zelfs een roman.

04-02-2020 | hoorproblemen

Lees verder

Nieuw onderzoek om resultaat cochleair implantaat beter te voorspellen

Bij de een werkt een CI enorm goed en bij de ander juist veel minder. Waarom? Om dit beter te kunnen voorspellen hebben onderzoekers van het Radboudumc een subsidie ontvangen.

31-01-2020 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Songfestival 2020 toegankelijk voor doven en slechthorenden

27-01-2020

Meer lezen

Video

Gebarenlunch: kennismaken met gebarentaal tijdens de lunch

Persoonlijk

Column: Niet goed wijs

Vandaag, 4 februari, is het Wereld Kankerdag. Margriet is één van de lotgenoten. Zes jaar geleden was haar prognose: drie maanden tot een jaar, met wat geluk nog anderhalf jaar te leven. Maar ze is er nog steeds.

04-02-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden