In deze nieuwsbrief aandacht voor de erkenning van NGT en doorzichtige mondmaskers E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

‘Ik had niet beseft hoe levensingrijpend dit proces kon zijn’

Het is zover!

Een historisch moment: na een jarenlange strijd vanuit de dovengemeenschap, heeft de Eerste Kamer vanmiddag het wetsvoorstel voor erkenning van de Nederlandse Gebarentaal aangenomen. En dat betekent dat de Nederlandse Gebarentaal nu officieel erkend is.

Van harte gefeliciteerd!

Wat ging hier allemaal aan vooraf? En wat betekent de erkenning in de praktijk? We hebben een aantal momenten uit de geschiedenis op een rij gezet.

Ja, en natuurlijk zouden we deze mijlpaal groots willen vieren met elkaar. Feesten, knuffelen, zoenen … maar dat kan niet. Want ondertussen wachten we een volgende persconferentie vanavond af waarin er zeer waarschijnlijk nog scherpere maatregelen genomen worden om de verdere verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te voorkomen. Dat betekent onder andere dat we nóg meer mondmaskers op straat zullen zien. In deze nieuwsbrief dus ook weer extra aandacht voor de speciale mondmaskers met doorzichtig venster.

Vier de erkenning online, bijvoorbeeld bij het online Gebarencafé van DoofCentraal en Dovenschap vanavond om 19.45 uur, of in het klein. En blijf gezond!

Redactie Doof.nl

Actueel

Nederlandse Gebarentaal officieel erkend

De Eerste Kamer heeft gestemd voor erkenning van de Nederlandse Gebarentaal. Een overzicht van wat hieraan vooraf ging.

13-10-2020 | algemeen

Lees verder

Mondmaskers met venster: waar koop of maak je ze?

Steeds meer organisaties ontwikkelen doorzichtige mondkapjes waarmee het mogelijk is om te kunnen liplezen. Welke zijn er zoal en waar koop je ze?

13-10-2020 | algemeen

Lees verder

‘Met een tolk weten we zeker dat de communicatie goed verloopt’

HTC-advies helpt mensen wanneer financiële problemen ontstaan. Om de communicatie met dove en slechthorende klanten goed te laten verlopen, zetten ze een gebaren- of schrijftolk in. Ze staan dicht bij hun klanten en zorgen voor een oplossing op maat.

09-10-2020 | advertorial

Lees verder

Meer nieuws

Eenzaamheid onder slechthorenden groeit door mondkapjes

02-10-2020

Teletekstpagina 888 is jarig: 40 jaar ondertiteling

06-10-2020

Meer lezen

Video

Quarantine life, in International Sign, by ‘Via Theo’s Handen’

Persoonlijk

‘Het irritante hummm-geluid dat ik hoorde, bleek ik zelf te zijn’

Peter Tijssen heeft DFNA 9 en werd slechthorend toen hij 36 jaar was. In 2009, hij was toen 60, werd hij geïmplanteerd met een cochleair implantaat van MED-EL. Hier vertelt hij zijn ervaringen met het horen met een CI. Ik hoor jullie praten! Het belangrijkste na de operatie is het in- of afregelen van de…

13-10-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden