E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Frouke van Winsum, de eerste provincie-ambtenaar die de ambtseed in gebarentaal heeft afgelegd

Hoe ga jij om met slechthorendheid?

Vier op de vijf mannen die gehoorverlies heeft, vindt het lastig om dit te accepteren. En eer dat ze de stap nemen om er dan ook iets aan te doen, zijn ze al gauw een paar jaar verder. Dit blijkt uit een enquête van Kantar Public. Herken je dit? Bij jezelf of misschien bij iemand in je omgeving?

Gelukkig zijn er ook mensen die er juist heel vroeg bij zijn om een hooroplossing te vinden. Neem onze columnist Bert, die de afgelopen week zijn eerste gehoortest bij een audiologisch centrum afnam. Hij vertelt hoe confronterend deze stap was en hoe hij ermee omgaat. Of neem Frouke van Winsum, de eerste provincieambtenaar die de ambtseed in gebarentaal aflegde. In Even Skypen Met, vertelt ze hoe waardevol het is wanneer je proactief en open omgaat met je slechthorendheid.

En als er één plek is waar slechthorendheid een bijzondere hoofdrol speelt (of misschien juist niet), dan is het wel op het zintuigprikkelende evenement Sencity Festival. Doof mag twee keer twee vrijkaarten voor Sencity Festival weggeven! Vier jij het mee?

Veel leesplezier!

Het redactieteam van Doof

 

Actueel

Sencity Festival!

Sencity Festival, het wereldwijd bekende zintuigprikkelende evenement voor doven, slechthorenden en horenden, keert terug naar Utrecht op zaterdag 10 maart in TivoliVredenburg. Er is van alles te beleven: van bands tot DJ’s, van dans tot theater, van workshops tot interactieve kunstinstallaties en handtalks van inspirerende sprekers. En Doof.nl mag 2 X 2 vrijkaartjes weggeven!

09-02-2018 | uit- en thuistips

Lees verder

Bestel je cappuccino in gebarentaal bij Circl op de Zuidas

Heb je altijd al eens gebarentaal willen leren? Ga dan eens naar de koffiebar in restaurant Circl op de Zuidas in Amsterdam. Daar zijn alle barista's doof en kun je met een beetje hulp van een pictogrammensysteem je eigen favoriete drankje of lunch bestellen in gebarentaal.

13-02-2018 | uit- en thuistips

Lees verder

Mannen accepteren gehoorverlies slechter dan vrouwen

Nederland telt zo’n 1,5 slechthorenden waarvan het merendeel mannen. Dit is 10 procent van de bevolking. 80 procent van die groep wordt op de achteruitgang van hun gehoor gewezen door de omgeving. Toch wachten de meeste mannen twee jaar met de eerste test en daarna nog eens tien jaar met vervolgstappen als een hoorhulpmiddel. Onderzoek wees uit dat vrouwen eerder naar hooroplossingen zoeken.

12-02-2018 | hoorproblemen

Lees verder

Meer nieuws

Kijktip: The Shape of Water

08-02-2018

Metroreizigers hebben kans op gehoorbeschadiging

07-02-2018

Nederlanders tevreden over hoortoestel op het werk

05-02-2018

Start bewustzijnscampagne ‘Luister, nu je nog helder horen kan’

02-02-2018

Eerste provincie-ambtenaar legt ambtseed in gebarentaal af

01-02-2018

Meer lezen

Video

Optitrade Audiologie Marathon 2018

Persoonlijk

Wachten en zitten

Terwijl ik op de roltrap stap kijk ik om me heen. Zoals het hoort sta ik links zodat mensen met haast rechts door kunnen lopen. De ene druk bellende man na de andere schiet langs me omhoog, vast op weg naar de volgende afspraak die vast zo belangrijk is dat je er mensen voor opzij…

13-02-2018

Lees verder

In Uganda – Bezoek uit Nederland

Nog een paar dagen, en dan krijg ik bezoek uit Nederland. Dat is altijd bijzonder. Niet alleen is het leuk om vrienden na lange tijd weer te ontmoeten, maar bovenal is het bijzonder om hen mijn leven hier te kunnen laten zien. Iets te kunnen delen van wat voor mij het leven hier in Uganda…

31-01-2018

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden