Heb jij er wel eens aan gedacht om een tolk mee te nemen op vakantie? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: In Uganda – Verbinding

Heb jij er wel eens aan gedacht,

om een tolk mee te nemen op vakantie? Bijvoorbeeld als je een spontane uitnodiging krijgt voor een barbecue bij je campingburen, een leuk boottochtje reserveert in de buurt of onverwachts pech hebt met de caravan? Ook op vakantie in Nederland is het handig als je een gebarentolk op zak hebt. Dat kan met de Tolkcontact-app.

Mocht je een stedentrip hebben gepland naar Amsterdam of Rotterdam: het dragen van een mondmasker wordt vanaf woensdag 4 augustus verplicht. De mondmaskerplicht kenden we natuurlijk al in het openbaar vervoer, maar nu wordt het dus ook op andere publieke plekken steeds moeilijker om te communiceren voor doven en slechthorenden. Wat kan je doen om het voor jezelf iets makkelijker te maken? We zetten wat tips op een rij.

Vanuit Uganda schrijft onze columnist Famke over een mooie verbinding die zij maakte met hun allereerste sponsorkind. ‘Ook al kon hij mij niet horen, toch wist hij dat ik er was, dat we in verbinding stonden. Toen ik de vader weer aan de telefoon kreeg, vertelde hij hoe blij zijn zoon was.’

Veel leesplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Mondmaskers in winkels en op het terras: tips bij communicatie

De winkels zijn weer open en we mogen weer het terras op. Het dragen van een mondmasker is nog steeds wel verplicht en dat blijft lastig met communiceren. Wat kan je doen om het voor jezelf iets makkelijker te maken? We zetten wat tips op een rij.

06-05-2021 | algemeen

Lees verder

Neem een tolk mee op vakantie!

Spontane uitnodiging voor een barbecue bij je campingburen? Een leuk boottochtje reserveren in de buurt? Of onverwachts pech met de caravan? Ook op vakantie in Nederland is het handig als je altijd een gebarentolk op zak hebt. Dat kan met de Tolkcontact-app.

04-08-2021 | advertorial

Lees verder

Meer nieuws

Geef je op voor een voetbalclinic door het Nederlands Doven Voetbalelftal!

31-07-2020

Boekentip: Johan Huisjes was van plan een boek te schrijven

31-07-2020

Meer lezen

Video

NOS Jeugdjournaal: op de Gebarencamping

Persoonlijk

Column Margriet: Meten is weten? Maar voor wie?

Er veranderen geregeld dingen die mij ook treffen, maar waarom worden die veranderingen doorgevoerd? Voor wie is het goed? Of doen we het vanuit wantrouwen?

31-07-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden