Deze Nederlandse helden kun je supporten E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Onbeperkt Ondernemend: 5 vragen aan Iris Wijnen

Nog twee weken en dan...

Over twee weken, op zondag 1 mei, beginnen de Deaflympics. Deze Olympische spelen voor mensen met een gehoorbeperking zijn officieel erkend door het IOC. Twee weken lang vechten 6.000 dove en slechthorende sporters om een plekje op het podium. Ook het dove TeamNL is van de partij. Naast het Nederlands Doven Elftal doen twee judoka’s, een atlete en een wielrenner mee namens Nederland. We gaan hun prestaties goed in de gaten houden!

Maak jij wel eens gebruik van beeld- of tekstbellen? Of doet je partner, ouder of kind dat? Er loopt nu een onderzoek naar hoe dove en slechthorende mensen en mensen met een spraakbeperking contact hebben met instanties, familie en vrienden. Ook zijn de onderzoekers benieuwd naar de ervaringen van gebruikers van tekst- en beeldbellen via KPN Teletolk. Wil jij je mening en ervaringen delen? Dat kan tot en met 27 april.

We hebben ook een mooi interview met Iris Wijnen. Als oprichter van Deaf by Iris laat zij zich nergens door beperken. Ze wil een brug zijn tussen verschillende groepen in de maatschappij. Hoe ze dat doet, lees je in de nieuwste editie van Onbeperkt Ondernemend. Verder delen we deze week leuk nieuws over de Ctalents Diamond Awards, en zie je een vrolijke video voor de Koningsspelen. En weet je nog dat de toespraak van de Oekraïense president Zelensky live te volgen was met tolk gebarentaal? In deze nieuwsbrief kom je te weten hoe dat tot stand kwam.

Veel lees- en kijkplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Evaluatie tekst- en beeldbemiddelingsdienst (KPN Teletolk)

Als je slechthorend of doof bent en je wilt bellen, hoe doe je dat dan? KWINK groep onderzoekt hoe dove en slechthorende mensen en mensen met een spraakbeperking contact hebben met instanties, familie en vrienden. De onderzoekers zijn ook benieuwd naar ervaringen met tekst- en beeldbellen. Doe je mee?

13-04-2022 | algemeen

Lees verder

Deaflympics: 1 team en 4 sporters uit Nederland om in de gaten te houden

Van 1 tot 5 mei 2022 vinden de Deaflympics van 2021 plaats in Caxias do Sul in Brazilië. Nederland doet bij vier sporten mee: atletiek, judo, voetbal en wielrennen. Maar wie zijn de sporters eigenlijk? 

13-04-2022 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Meer nieuws

Theater met Tolk en HHB-bakker Cas Wolters winnen Ctalents Diamond Awards

14-04-2022

Hoe verliep het livestreamen van Zelensky’s toespraak met tolk gebarentaal?

14-04-2022

Update: Wat wordt er gedaan voor dove vluchtelingen uit Oekraïne?

14-04-2022

Meer lezen

Video

FitTop10 (in gebaren) - Kinderen voor Kinderen
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden