...ook als je een auditieve beperking hebt E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Gehoorbescherming voor kinderen: jong geleerd is oud gedaan

Samen leren

Iedereen verdient goed onderwijs, ook als je een auditieve beperking hebt. Gelukkig zijn er veel instanties in Nederland die daarvoor strijden. Auris Fortaal bijvoorbeeld, laat in een hartverwarmende video zien hoe zij hun onderwijs hebben ingericht voor dove en slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. En Annemarie vertelt over haar werk als onderwijsondersteuner op de Professor Burgerschool in Amsterdam, een school voor kinderen die doof of slechthorend zijn.

Bij goed onderwijs horen meer tolken. Het Irma-effect zorgde in 2020 en 2021 voor veel meer studenten aan de opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal/ Tolk NGT aan de HU. Wij hopen dat deze positieve trend zich doorzet in 2022. Tot nu toe lijkt dat wel zo te zijn; kijk maar naar de lezersvraag.

We wensen je veel lees- en kijkplezier.
Redactie Doof.nl

Actueel

‘Ik laat kinderen zien dat hun beperking niet beperkend is’

Annemarie werkt op de Viertaal Professor Burgerschool in Amsterdam als onderwijsondersteuner. Een openbare basisschool voor speciaal onderwijs voor kinderen die slechthorend of doof zijn. ‘Ik wil dat elk kind voelt dat het zichzelf mag zijn.’

23-06-2022 | kinderen

Lees verder

Lezersvraag: Hoe word ik tolk?

Beste redactie, sinds ik Irma Sluis bij de persconferenties heb gezien, wil ik ook tolk gebarentaal worden. Het lijkt me ontzettend leuk en belangrijk om dit te doen voor dove en slechthorende mensen. Waar kan ik een opleiding volgen?

21-06-2022 | lezersvraag

Lees verder

Meer nieuws

Tips voor het herkennen van psychische problemen bij dove en slechthorende kinderen

21-06-2022

Meer lezen

Video

'Doof zijn is niet erg. Je kunt trots zijn op jezelf!'

Persoonlijk

In Uganda – Studeren

De afgelopen maanden ben ik, naast mijn werk op de dovenschool, een totaal nieuwe wereld binnengestapt: ik ben nu ook zelf aan het studeren!

21-06-2022

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden