Doof.nl biedt duidelijkheid! E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: De keuze is reuze

Kies 1

… als je, net als de Tweede Kamer, blij bent met de tolkvoorziening. Kies 2 als iets wilt lezen over gezondere en stillere steden. Kies 3 als je wilt weten wat je met oude hoortoestellen kunt doen.

Gelukkig krijgen we alleen aan de telefoon te maken met dit soort keuzemenu’s. Tolk Lotteke weet er alles van. In haar column ‘De keuze is reuze’ beschrijft ze hoe het is om, tijdens het telefonisch tolken, samen met een dove cliënt in zo’n keuzemenu te belanden.

Verder vind je in deze nieuwsbrief veel berichten over cochleaire implantatie. In het persoonlijke verhaal van Maaike kun je lezen hoe een CI wordt gemaakt, op 5 april is het Wereld CI-dag en op 6 april kun je aansluiten bij een contactdag van OPCI, het Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie. Daarnaast vinden in april ook weer twee CI-informatiebijeenkomsten van Advanced Bionics plaats.

Naast al deze informatieve berichten is er uiteraard ook ruimte voor ontspanning. Bijvoorbeeld tijdens de theatervoorstelling (met gebarentolk) van Karin Bloemen, of gewoon thuis op de bank met de documentaire ‘Voor het donker wordt’, over twee zusjes met Ushersyndroom.

Kies 9 als dit allemaal leuk genoeg klinkt om verder te lezen. Dan verbinden wij je door met de rest van de nieuwsbrief ;-).

Redactie Doof

Actueel

Nieuwe wet Centraliseren Tolkvoorziening: de belangrijkste punten

Vanaf 1 juli 2019 worden alle tolkvoorzieningen voor mensen met een auditieve beperking centraal ondergebracht bij één loket. In het Kamerdebat op 7 maart jl. gaven Tweede Kamerleden aan blij te zijn met de wet. Wel hadden ze nog een aantal vragen over de uitvoering.

14-03-2019 | algemeen

Lees verder

Soundscaping moet zorgen voor gezondere en stillere steden

De nieuwe benadering soundscaping (vrij vertaald: geluidvormgeving) focust niet op het aantal decibellen van geluid, maar op hoe mensen geluid beleven. De inzichten die dit oplevert kunnen beleidsmakers inzetten bij het ontwerpen van een gezondere en stillere stedelijke leefomgeving.

15-03-2019 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Je oor maakt zelf ook geluid

17-03-2019

Docu ‘Voor het donker wordt’ over zussen met Ushersyndroom

12-03-2019

Oude hoortoestellen in de kast? Geef ze mee naar Sri Lanka

12-03-2019

Onbehandeld gehoorverlies kost jaarlijks 7,4 miljard euro

11-03-2019

Filmtip: The Silent Natural

06-03-2019

Meer lezen

Persoonlijk

Zo wordt een CI gemaakt: 'Bizar hoe klein alles is!'

Als ze negen jaar oud is, krijgt Maaike een CI. Als ze 23 jaar later de kans krijgt om te zien hoe dit wonderlijke stukje techniek dat haar leven veranderde gemaakt is, zegt ze geen nee. 'Geen slakkenhuis is hetzelfde, dus na allerlei metingen vooraf wordt per patiënt bepaald hoe de elektroden-strengel eruit moeten komen te zien: lang, kort, dik of dun. Alles om te zorgen dat het straks tijdens de operatie perfect gaat passen in het slakkenhuis van de ontvanger.'

05-03-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden