Opkomen voor jezelf is soms lastig, maar de moeite waard! E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column KNO-arts Jan: De gehoorgang heeft vakantie

Vechten voor je rechten

Soms moet je vechten om iets te bereiken. En niet één keer, of twee keer, maar wel tien keer. Of juist heel erg lang. Dat is wat Eva Westerhoff samen met anderen heeft gedaan. En met resultaat! Vorige week was het vijf jaar geleden dat het VN-verdrag Handicap werd geratificeerd in Nederland. ‘Ik hoopte dat nieuwe wetgeving ervoor zou zorgen dat je gewoon kon zeggen dat je ergens recht op had.’ Maar dat gaat nog niet vaak op, vertelt ze in een interview met Ieder(in).

Ook onze columnist Margriet heeft regelmatig met ontoegankelijkheid te maken als slechthorende. In haar column gaat het over de telefoon. Zoals bedrijven die bellen, en blijven bellen. Terwijl ze in haar voicemail zegt dat ze liever een mail of een appje krijgt. Voor Margriet voelt het soms als vechten tegen de bierkaai, maar ze geeft niet op.

Gelukkig maar, want al dat knokken leidt vaak ook tot hele mooie dingen. Zo komt er ook dit jaar weer een fantastische MediaMasters game in Nederlandse gebarentaal. In deze game worden kinderen uit groep 7 en 8 al spelend mediawijs gemaakt. We kunnen niet wachten tot het november is!

En er zijn allerlei supertoegankelijke evenementen deze zomer. Je kunt aanstaande zaterdag naar een soort mini-Sencity in Utrecht! En zaterdag 31 juli kun je naar de Vertelpodia bij Paleis Het Loo, met tolk gebarentaal. Dankzij onder andere mensen als Eva en Margriet, die opkomen voor zichzelf en andere doven en slechthorenden, wordt Nederland steeds toegankelijker.

Samen komen we er wel!

Actueel

Het gaat weer gebeuren: ook in 2021 de MediaMasters game in gebarentaal!

Net als eerdere jaren komt er een speciale versie van MediaMasters voor dove en slechthorende kinderen. Dat betekent dat alles in gebarentaal of met ondertiteling te zien is.

22-07-2021 | communicatie & media

Lees verder

Vijf jaar na VN-verdrag Handicap: ‘Nog altijd veel zelf regelen’

Eva Westerhoff kan zich de dag nog goed herinneren, in de Eerste Kamer. Het moment dat ze zag dat de gebarentolk de uitslag van de stemming gebaarde: hoera! Maar hoe is het nu, vijf jaar later?

22-07-2021 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Meer nieuws

Boekenwurmen opgelet: boekentips voor de vakantie

16-07-2021

Meer lezen

Video

Dove moeder ziet haar zoons in Nederlandse bioscoopfilm mét ondertiteling

Persoonlijk

Column Margriet: Telefoonterreur, bestaat dat?

Margriet heeft een hekel aan de telefoon. Als ze gebeld wordt, laat ze hem meestal op de voicemail overgaan. In haar voicemail vertelt ze dan dat ze graag mailt of appt, maar helaas lijkt daar niet altijd naar geluisterd te worden. Het voelt als vechten tegen de bierkaai, of heb jij een oplossing?

22-07-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2023   Alle rechten voorbehouden