Carel wil graag bridgen. Maar met wie?

10-09-2019

Carel is groot geworden met bridge. Inmiddels is hij de tachtig gepasseerd en verveelt het kaartspel hem nog steeds niet. Alleen… bridgen doe je met z’n tweeën en Carel heeft sinds kort geen bridgepartner meer. ‘Bridge is één van de weinige genoegens die ik nog heb, maar in mijn eentje lukt dat natuurlijk niet.’ Deze maand begint het bridgeseizoen weer, maar wie gaat er bridgen met Carel?

‘Een bridgepartner zoeken voor een man die minder goed hoort is niet zo makkelijk,’ legt Carel uit. ‘Je moet tijdens het bridgen onderling veel communiceren en veel mensen denken dat dat met een oudere, slechthorende man niet goed gaat.’ Dat zou kloppen als Carel geen hoortoestellen zou dragen. Dan is het lastig om elkaar te verstaan in een ruimte met slechte akoestiek of veel rumoer. Maar Carel heeft gewoon een handig apparaatje waarmee de onderlinge communicatie prima gaat. ‘Ik hang een zendertje met microfoontje om mijn eigen hals en mijn partner doet hetzelfde. Vervolgens kunnen we op hele zachte toon praten en verstaan we toch alles wat we tegen elkaar zeggen.’

Eerst wilde Carel niet vertellen hoe oud hij is en dat hij slechthorend is. ‘Ik ben bang dat mensen denken dat ik niet meer voldoende bij de tijd ben en me dan op voorhand al afwijzen.’ De redactie van Doof.nl kan echter bevestigen dat Carel jonger lijkt dan zijn leeftijd doet vermoeden en dat een gesprek met hem volkomen probleemloos verloopt. Ook voor horende bridgers is er dus geen enkele reden om het niet met Carel te proberen.

‘Het liefst zou ik bij DomBridge in De Bilt willen spelen,’ voegt Carel tenslotte toe. ‘Maar als iemand al in Soest, of een andere plaats hier in de buurt, speelt, vind ik dat ook geen probleem. Overal is een mouw aan te passen. Alleen ’s middags of alleen ’s avonds, het maakt me niet uit; als iemand er maar echt zin in heeft.’ Carel is bereid om je de fijne kneepjes van het spel te leren en heeft zelfs computerprogrammaatjes voor wie thuis wil oefenen.

Heb je interesse in bridge en vind je het leuk om met een fanatieke en geëngageerde partner te spelen? Stuur dan een mailtje naar redactie@doof.nl en wij sturen het door naar Carel. Uiteraard kunnen jullie eerst een keer vrijblijvend kennis met elkaar maken.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen