Audiologisch Centrum

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / gehoor testen / audiologisch centrum

Audiologisch Centrum

Audiologisch Centrum

Het Audiologisch Centrum (AC) is er specifiek voor kinderen tot zestien jaar die problemen hebben met gehoor, taal en spraak. Maar ook wanneer je een complexere gehooraandoening hebt of last van evenwichtsstoornissen, is een AC de aangewezen plek.

Het centrum beschikt over uitgebreide testapparatuur en er werkt een team dat bestaat uit deskundigen uit verschillende vakgebieden: een of meer audiologen, psychologen, maatschappelijk werkers, logopedistes en technici. Daarnaast werken AC's nauw samen met KNO-artsen.

Om bij een AC terecht te komen, moet u een verwijzing hebben van een huisarts, een KNO-arts of een audicien. Als blijkt dat u een relatief eenvoudig te behandelen gehoorverlies hebt, dan zal het AC een hoortoestel voorschrijven en aanmeten. Wanneer het hoorprobleem complexer blijkt te zijn, dan zal het AC uitgebreid onderzoek doen naar de oorzaak en de mogelijke hulp of oplossing. Indien nodig wordt ook de hulp van andere deskundigen ingeschakeld. Bijvoorbeeld een KNO-arts, een maatschappelijk werker of een neuroloog.

Om een AC bij u in de buurt te vinden, kunt u kijken op de website van FENAC.


Bronnen: 101 vragen over horen en HOorzaken.nl

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.