E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

‘Doofheid is overal en niemand ziet het’: Manon Spierenburg schreef boek over doof zijn

Doof op de werkvloer

Uit onderzoek van Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat het aantal werkgevers dat mensen met een arbeidsbeperking aanneemt, niet stijgt. Werkgevers vinden dat zij geen geschikte functies hebben om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Maar als je niet weet welke (communicatie)hulpmiddelen er zijn, kun je ook niet bepalen of een functie geschikt is. Een lastig onderwerp, maar gelukkig is er veel aandacht voor.

V&R ontwikkelde begin dit jaar een gids over crisiscommunicatie. Daarin wordt aandacht gegeven aan toegankelijke communicatie voor doven en slechthorenden. Deze gids is nu genomineerd voor de Galjaardprijs! De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie.

Nog meer prijzen: win het boek Doof! van Manon Spierenburg en kaartjes voor de Sinterklaasvoorstelling met gebarenpieten.

Ten slotte sluiten we af met wat luchtige literatuur: vijf weetjes over het gehoor en vijf lessen over succesvol slechthorend zijn. En de trailer van hét basisschoolfeest in november: MediaMasters! Veel leesplezier!

Groetjes,
Redactie Doof.nl

Actueel

Werkgevers weten niet welke hulpmiddelen er zijn voor werknemers met een arbeidsbeperking

Veel werkgevers denken dat zij geen geschikte functies hebben voor mensen met een arbeidsbeperking. Het lijkt erop dat werkgevers soms niet weten wat er nodig is om een functie wél geschikt te maken voor bijvoorbeeld dove en slechthorende werknemers.

27-10-2022 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Wist je dit over het gehoor?

Waarom zie je nooit een slang met oren? Dat komt omdat alleen zoogdieren oren hebben. En wist je dat oorlellen doorgroeien tot je tiende jaar?

18-10-2022 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Podcast voor doven en slechthorenden: VPRO Medialab onderzoekt of het kan

19-10-2022

Doven en slechthorenden zijn ‘vergeten doelgroep’ bij crisiscommunicatie

27-10-2022

Met het hele gezin voor Sinterklaas met gebarenpieten

27-10-2022

Meer lezen

Video

Trailer MediaMasters 2022: Search Masters

Persoonlijk

Dit zijn de lessen uit 31 edities Succesvol slechthorend

Hoe word je succesvol als je slechthorend bent? Dat was de vraag waarmee ik aan deze nieuwsbrief begon. In de afgelopen 31 edities nam ik je mee op mijn zoektocht. Iedere maandagochtend stuurde ik een mail.

24-10-2022

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden