Deze week: doorzichtige mondkapjes, feiten, fabels en twee komische noten. E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Martijn: Verrassende positieve aandacht voor doven en NGT door corona

Feiten of fabels?

Je hebt het de afgelopen weken misschien al wel voorbij zien komen op social media. Een afbeelding van een jonge dame met een mondkapje met een doorzichtig middenstuk. Een grote glimlach is zichtbaar achter het plastic. Het ziet er op het eerste gezicht wat komisch uit. Vandaar ook, dat sommige mensen eerst dachten dat het om een artikel van De Speld ging, het satirische online nieuwsmagazine. Niets is minder waar, het ging om een echt en oprecht initiatief van een Amerikaanse studente die speciale mondkapjes maakt voor doven en slechthorenden.

Toch is er nog genoeg nepnieuws of gek nieuws in de wereld in deze tijden. Om je daarom zo goed en betrouwbaar mogelijk te informeren over de coronacrisis, is er dinsdagavond 28 april weer een extra NOS-programma Het coronavirus: feiten en fabels. In dit programma bespreken presentatoren Rob Trip en Saïda Maggé diverse vragen met deskundigen. De livestream is te volgen met gebarentolk op het themakanaal NPO Nieuws, na het achtuurjournaal.

Vooruit, dan toch nog twee komische noten. Je kunt namelijk de voorstelling Later was alles beter van cabaretier Peter Pannekoek kijken mét gebarentolk. Het is voor het eerst dat een cabaretshow op NPO werd uitgezonden met gebarentolk. En we hebben ook nog een liedje om vrolijk van te worden. De bandleden van Oud Schuim hebben samen met sign dancer Dewi Latupeirissa een muziekvideo opgenomen met een positieve boodschap voor onze minister-president Mark Rutte, de ‘Social Distance King’.

Veel gezondheid en leesplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Makker Hoortoestellen belt al haar cliënten voor gezellig praatje

Door de coronamaatregelen zitten veel mensen in hun eentje thuis. Daarom belt familiebedrijf Makker Hoortoestellen al haar cliënten voor een praatje.

28-04-2020 | opmerkelijk

Lees verder

Meer nieuws

Eerste cabaretshow met gebarentolk op NPO

28-04-2020

Basisscholen weer open, blijf nog steeds zoveel mogelijk thuis

24-04-2020

Boekentip: Over tinnitus

23-04-2020

Meer lezen

Video

Feel good song voor Mark Rutte, de “Social Distance King”

Persoonlijk

Mondkapjes voor doven en slechthorenden

Op onze redactie krijgen we tijdens deze coronacrisis van verschillende professionals de vraag: waar kun je die mondmaskers kopen voor doven en slechthorenden? Omdat maskers de mond bedekken is het voor hen niet meer mogelijk om te liplezen.

28-04-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden