Of: wat heeft de neus te maken met gebarentaal? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Even skypen met... filmregisseur Ivan Tai-Apin

Erop uit

Het wordt steeds leuker om erop uit te gaan. Steeds meer theaters, bioscopen en festivals beseffen dat niet iedereen hetzelfde is en spelen daar zo goed mogelijk op in. Een avondje genieten van cabaret of een toneelvoorstelling? Dankzij Theater met Tolk kan dit. Op zoek naar een kindvriendelijk én toegankelijk uitje voor het hele gezin? Je vindt het op Kidsproofplus.nl. En ook het Nederlands Film Festival denkt aan doven en slechthorenden. We spraken met regisseur Ivan Tai-Apin, die een (uiteraard ondertitelde) film maakte met een dove jongen in de hoofdrol.

Deze maand is er ook een hoop te doen rondom de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal. In Uganda werd de Ugandese Gebarentaal al in 1995 erkend, maar Famke stelt in haar column vast dat je er met erkenning alleen nog niet bent.

Wie er ook niet meer zijn: de Neanderthalers. Ze stierven meer dan 30.000 jaar geleden uit. Maar waarom? Uit nieuw onderzoek blijkt dat dit wel eens aan hun oren gelegen kan hebben. Een ander zintuig dat deze week in het nieuws kwam, is de neus. De haakneus, om precies te zijn. Wat die te maken heeft met gebarentaal en waarom daar een luchtje aan zit? Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief.

Redactie Doof.nl

Actueel

Kidsproof en Stichting Gehandicapte Kind brengen toegankelijke uitjes in kaart

In welke speeltuin kun je terecht als je in een rolstoel zit? Waar vier je een leuk partijtje voor kinderen met en zonder beperking? In welk museum kan je gehandicapte kind gewoon meedoen? De antwoorden staan op de nieuwe website Kidsproofplus.nl.

30-09-2019 | kinderen

Lees verder

Deed chronische oorontsteking Neanderthalers uitsterven?

Lang was onduidelijk waarom de Neanderthalers zo’n veertigduizend jaar geleden zijn uitgestorven. Amerikaanse onderzoekers deden een ontdekking die een nieuwe theorie hierover heeft opgeleverd: chronische oorontsteking heeft ze de das om gedaan.

27-09-2019 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Belgisch Kamerlid stoort zich aan gebaar voor ‘Jood’ in Vlaamse Gebarentaal

01-10-2019

Primeur: tolken bij volleybalwedstrijd Nederlands team

20-09-2019

Goede hoorzorg bespaart 2,5 miljard euro

24-09-2019

Naar het theater met gebarentolk of schrijftolk

27-09-2019

Tangarine schrijft speciaal lied voor zwaar slechthorende moeder

19-09-2019

Gebarentolk of schrijftolk nodig? Tolkcontact!

26-09-2019

Internationale Dag van Gebarentalen: speciale radio-uitzending Gerard Ekdom

18-09-2019

Meer lezen

Video

Studeren met een schrijftolk? Zo gaat dat!

Persoonlijk

Uganda: koploper in erkenning gebarentaal

In Uganda is gebarentaal al in 1995 erkend als officiële taal. Toch zijn de omstandigheden van veel Doven in Uganda een stuk minder gunstig dan die van Dove mensen in Nederland. Dove Ugandezen kunnen nauwelijks werk vinden en de tolkvoorziening is nagenoeg niet geregeld. Famke beseft: met alleen erkenning van de taal ben je er nog niet.

30-09-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden