Internationale Dag van Gebarentalen: speciale radio-uitzending Gerard Ekdom

18-09-2019 uit- en thuistips

Wil jij een keer mee ‘luisteren’ naar de radio? Dat kan! Op maandag 23 september is het Internationale Dag van Gebarentalen en de hele uitzending van de Radio 10-ochtendshow van Gerard Ekdom wordt die dag vertaald door een tolk Nederlandse Gebarentaal. Je kunt de show zien op SBS6 of volgen via de app of website.

‘Muziek is m’n leven, ik kan het me gelukkig niet voorstellen hoe het is om slecht of helemaal niet te kunnen horen”, zegt de presentator op de website van AD.nl. Door de uitzending visueel te maken  hoopt hij dat doven en slechthorenden op deze manier de sfeer van hun uitzending en het gevoel bij de muziek kunnen ervaren.

Terugkijken ‘Ekdom in de Morgen’ in gebarentaal

Bekijk een impressie van deze bijzondere ochtendshow:

 


Reacties

Er zijn 2 reacties Bekijk

Ron

Kijk toevallig net Ekdom in de morgen op tv. Ik ben zelf niet doof of slechthorend maar respect voor diegene die vertolkt. Zojuist een nummer van Prince, dat zag er echt super leuk en gezellig uit. Moeten jullie vaker doen?!!!

Beantwoord
Andrew

Was ongelooflijk om te zien (!) hoe goed deze tolken de muziek wisten te vertalen. Jammer dat niet te zien was (namen) wie deze tolken waren…

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen