E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

In Uganda: Muizentrappetjes

Geen gebakken lucht

Vorige week maakte Nederland kennis met de deelnemers van Heel Holland bakt 2019. Onder hen Cas, student uit Limburg met een passie voor bakken. Cas is doof, maar hij laat zich daar niet door beperken. Sterker nog, hij wil graag laten zien dat als je iets heel graag wilt, iets als doofheid je daarbij niet in de weg hoeft te staan.

Wij zijn fan van Cas. Niet omdat hij een kruising is tussen Sven Kramer en prins Harry, niet omdat hij zich niet laat beperken voor zijn beperking, maar omdat hij heerlijke dingen bakt. Cas mag best eens een taartje op de redactie komen brengen! Cas heeft een tolk gebarentaal bij zich tijdens de opnames. Daar wordt geen speciale aandacht aan besteed, maar het wordt ook niet buiten beeld gelaten. Op social media wordt Omroep Max geprezen om de wijze waarop ze zich als voorloper van inclusie in de media heeft getoond.

Inclusie en toegankelijkheid zijn termen die steeds weer opduiken in de maatschappelijke discussie. Gelukkig zijn er vaak positieve voorbeelden om te laten zien dat dit niet alleen loze termen zijn. De uitzending van Omroep Max is daar één van. Net als de wijze waarop steeds meer gemeenten zich hard maken voor hun eigen toegankelijkheid. Dat zijn goede ontwikkelingen, waar wij jullie met graag met enthousiasme over vertellen, zeker als ze te maken hebben met auditieve toegankelijkheid. Er valt nog veel winst te behalen, maar elke keer als we een toegankelijke voorstelling of museum, een project op scholen of sportieve successen met jullie kunnen delen, is dat een kleine stap vooruit.

Dit is de laatste nieuwsbrief van Doof.nl in 2018. Ook volgend jaar zullen we weer veel goede voorbeelden, positieve ontwikkelingen en enthousiaste verhalen met jullie delen.

De redactie.

Actueel

Onbeperkt meedoen: wat kun je als gemeente doen voor toegankelijkheid?

In de serie ‘onbeperkt meedoen’ licht Doof projecten en initiatieven uit die het vermelden waard zijn. Deze maand: de mooiste initiatieven van de Gemeente Den Haag.

14-12-2018 | algemeen

Lees verder

Nederlandse teams in top tien EK Zaalvoetbal voor Doven

Het Nederlandse vrouwen- en mannenzaalvoetbalelftal hebben resp. de achtste en tiende plaats behaald in het EK Zaalvoetbal voor Doven.

11-12-2018 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Dove Cas deelnemer aan Heel Holland Bakt

10-12-2018

Verkouden, griep, oorontsteking of slechthorend?

14-12-2018

StorySign-app helpt dove kinderen met lezen

11-12-2018

Meer lezen

Video

Doof en werken bij het Hilton: het kan

Persoonlijk

Column Mary: Backstage

Na een aantal radio-interviews over haar nieuwe boek, wordt Mary uitgenodigd voor een talkshow. Het programma zal live worden uitgezonden. De avond van te voren lukt het Mary maar niet om in slaap te komen. Hoe zal haar TV-debuut verlopen?

17-12-2018

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden