dat is pas een mooi gebaar! E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

In Uganda: Thee met ouders

Tien

Dat is het aantal talen waarin je een digitale rondleiding door het Rijksmuseum kunt volgen. De tiende taal zit pas sinds kort in de Rijksmuseum-app: de Nederlandse Gebarentaal. Als dat je moedertaal is, kun je met deze speciale videotour dus nu een rondleiding volgen op het moment dat jou dat het beste uitkomt.

Ook Tolkcontact heeft een extraatje toegevoegd aan haar dienstverlening. Vanaf nu kun je je vragen stellen via Skype. Misschien kan cabaretier Pieter Derks dit gebarenspreekuur ook even uitproberen. Hij vindt het idee van een gebarentolk bij zijn voorstelling namelijk heel spannend, zo vertelt hij in Gezond Gehoor. In het jubileumnummer van dit magazine kun je lezen hoe dit afloopt. Moet je wel even lid worden (kost slechts 22,50 per jaar), dan krijg je het nummer met Pieter Derks gratis thuisgestuurd. Onderaan deze nieuwsbrief lees je hoe.

Tot slot waren we heel blij met het bericht over het doofvriendelijke stembureau in Zoetermeer. Daar kon je afgelopen donderdag tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement volledig in gebarentaal communiceren. Ook dat verdient wat ons betreft…. juist, een dikke tien!

Veel leesplezier!
Redactie Doof

Actueel

Rijksmuseum lanceert videotour in Nederlandse Gebarentaal

Het Rijksmuseum biedt als eerste museum een videotour in Nederlandse Gebarentaal. De tour leidt langs twintig kunstwerken en bevat weetjes, filmpjes en animaties die extra informatie geven. De tour is als tiende taal toegevoegd aan de Rijksmuseum-app.

16-05-2019 | algemeen

Lees verder

Tolkcontact biedt nu ook klantenservice in gebarentaal

Dove en slechthorende personen die informatie van Tolkcontact willen over het aanvragen van tolkuren of het inzetten van een tolk, kunnen hun vraag nu ook in gebarentaal stellen. Tolkcontact biedt een gebarenspreekuur aan via de beeldverbinding van Skype.

28-05-2019 | communicatie & media

Lees verder

Meer nieuws

PICKA-project onderzoekt spraakverwerking van kinderen met een CI

28-05-2019

Doven en slechthorenden vergeten groep op de werkvloer

16-05-2019

Sam en Mia stimuleren de taalontwikkeling van kinderen

20-05-2019

Verdiepende bijeenkomst over Cochlear CI

28-05-2019

Zoetermeer heeft een doofvriendelijk stembureau

16-05-2019

Meer lezen

Persoonlijk

Pieter Derks: ‘Een gebarentolk in mijn show? Help!’

In het nieuwe nummer van het magazine Gezond Gehoor vragen we cabaretier Pieter Derks of hij openstaat voor een gebarentolk bij zijn voorstelling. Hij verslikt zich bijna in z'n drankje. Weten hoe dit afloopt? Neem dan vóór 1 juni a.s. een abonnement op Gezond Gehoor (slechts 22,50 per jaar) en ontvang het jubileumnummer met het artikel over Pieter Derks gratis in je brievenbus!

14-05-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden