Weet je nog toen er voor het eerst een gebarentolk naast premier Rutte stond? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Hoe leg je aan een kind uit dat je slechthorend bent?

Weet je nog...

Een jaar geleden was er voor het eerst een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig bij een persconferentie van de Rijksoverheid. Wij keken (toen nog op kantoor) met een aantal collega’s en deden een klein vreugdedansje toen de gebarentolk in beeld stapte. Weet jij nog hoe dat moment voor jou was?

Voor iedereen is er in het afgelopen jaar ongekend veel veranderd, maar wat betekende het coronajaar voor doven en slechthorenden? We hebben een aantal gebeurtenissen op een rij gezet.

In elk geval gaan we stug door met online vergaderen en dat brengt nog altijd wat uitdagingen met zich mee. Daarom geven we deze week een aantal tips om elkaar zo goed mogelijk te blijven verstaan. Want het ziet er tenslotte naar uit dat we nog even door mogen gaan met werken op afstand en dat is niet altijd even makkelijk.

Iets anders ongemakkelijks… heb jij weleens last van een geïrriteerde gehoorgang of kriebel aan de binnenkant van je oor? Dan ben je niet de enige. We krijgen hier regelmatig vragen over van onze lezers. Het dragen van een hoortoestel kan dan soms voor extra klachten zorgen. Is er iets aan te doen? We geven een aantal tips.

Vind jij onze nieuwsbrieven en berichten altijd leuk om te lezen en klim je zelf ook graag in de pen? Dan is onze nieuwe vacature voor communicatiemedewerker/redacteur misschien wel wat voor jou! Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief.

Redactie Doof.nl

Actueel

Hoortoestel en CI werken nu nog beter samen

Goed nieuws voor CI-dragers! Phonak introduceert het Naída Link M hoortoestel voor perfecte samenwerking met de nieuwe CI Marvel van Advanced Bionics.

16-03-2021 | advertorial

Lees verder

Een jaar na dé persconferentie met gebarentolk

Een jaar geleden was er voor het eerst een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig bij een persconferentie van de Rijksoverheid. Voor iedereen is er in het afgelopen jaar ongekend veel veranderd, wat betekende het coronajaar voor doven en slechthorenden?

15-03-2021 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Meer nieuws

Covid19-pandemie verhoogt tinnituslast

16-03-2021

Online vergaderen als je doof of slechthorend bent: vijf tips

15-03-2021

BatterijTotaal

12-03-2021

Lezersvraag: de binnenkant van mijn oor jeukt, wat kan ik doen?

05-03-2021

‘Genetische pleisters’ ontwikkeld voor erfelijke vorm van doofheid

04-03-2021

Meer lezen

Video

Hoe kan ik stemmen?

Persoonlijk

Column: In Uganda – Weer naar school

Een jaar lang had ik geen voet gezet op het terrein van de dovenschool. Door Covid was alles anders. Maar nu kwam er eindelijk goed nieuws: langzaam maar zeker zouden de scholen in Uganda verder open gaan!

16-03-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden