Hoe houden we rekening met elkaar? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Onbeperkt Ondernemend: 5 vragen aan Tom Uittenbogert

Hoe is jouw gezondheid?

Coronamaatregelen hebben een nadelig effect op de communicatie tussen zorgpersoneel en mensen met een gehoorbeperking. Dat is gebleken uit een onderzoek van Anika Smeijers van Amsterdam UMC. Dat komt onder andere door de mondkapjes, die spraakafzien onmogelijk maken. Door de slechtere communicatie kunnen misverstanden ontstaan, met grote gevolgen voor iemands gezondheid.

Hopelijk gaat het goed met jouw gezondheid, lichamelijk en mentaal. Sportscholen en winkels zijn weer open, maar theaters en musea zijn nog dicht. In onze agenda zie je in februari NGT-rondleidingen in twee prachtige musea staan. Laten we hopen dat die gewoon door kunnen gaan! Want cultuur is goed voor je mentale gezondheid. Zoals de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zei: ‘We hebben ook sportscholen van de geest nodig’.

Er is gelukkig ook nieuws waar je vrolijk van wordt. Zo toonde rapper Sor aan dat je zelfs met een gehoorbeperking heel goed een orkest kunt dirigeren. En het eerste Nijntje-boek met gebarentekeningen ligt in de winkels!

Veel leesplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Slechthorende rapper Sor wint Maestro

Rapper Sor is de winnaar van Maestro, het populaire AVROTROS-programma waarin bekende Nederlanders zonder dirigeerervaring het tegen elkaar opnemen. De bekende rapper werd een paar jaar geleden van de een op andere dag bijna doof.

17-01-2022 | algemeen

Lees verder

Boekentip: Nijntje gaat logeren, met gebaren

Er ligt een nieuw kinderboek met gebaren in de winkels: Nijntje gaat logeren, met gebaren. In het boek staan gebarentekeningen bij de tekst. En dat is uniek, er is nog nooit eerder een prentenboek zoals dit verschenen.

17-01-2022 | kinderen

Lees verder

Meer nieuws

Coronamaatregelen nadelig voor communicatie tussen zorgpersoneel en doven en slechthorenden

20-01-2022

Meer lezen

Video

Mondkapjes: hoe houd je rekening met doven en slechthorenden?
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden