De Week van de Toegankelijkheid is van 4 t/m 8 oktober E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Margriet: Wat drijft jou zo?

Hoe ziet jouw week eruit?

Volgende week (4 tot 8 oktober) is de Week van de Toegankelijkheid. En dat is te merken ook! Toegankelijkheid en inclusie zijn populaire onderwerpen. Zo horen we op 7 oktober wat dit jaar de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland is: Stein, Hardenberg, Zwolle, Oude IJsselstreek of Harderwijk. Maar er zijn meer gemeenten die graag toegankelijk zijn. We hadden een heel fijn gesprek in de gemeente Waalwijk, waar onze columnist Margriet was uitgenodigd mee te denken over inclusie. Van de gemeente Almere kregen we hebben een leuke video gekregen. Ze laten daarin precies zien wat ze allemaal doen om Burgerzaken en het Sociaal Domein toegankelijk te maken voor mensen met een gehoorbeperking of last hebben van omgevingsgeluid of prikkels.

Ander groot nieuws deze week: MediaMasters begint weer! Dé game over mediawijsheid voor kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool. En zoals altijd is hij weer toegankelijk gemaakt voor kinderen die doof of slechthorend zijn. Alle video’s hebben ondertiteling en/of een gebarentolk in beeld. Inschrijven kan nu al, en dan kan er meteen een demomissie gespeeld worden.

In de Week van de Toegankelijkheid zijn er allemaal toegankelijke evenementen. We hebben een paar op een rijtje gezet voor je, maar er is nog veel meer. Leuk om te vermelden is dat je kaarten kunt winnen voor de ‘Alles Komt Goed Zondagmiddagshow’ van cabaretier Peter Heerschop, aanstaande zondag 3 oktober. Er zijn twee gebarentolken en twee schrijftolken aanwezig. Dat is nog eens inclusief! Mail ons snel als je kaarten wil winnen!

Vier jij de Week van de Toegankelijkheid met een van deze dingen? Een hele fijne week gewenst!

Actueel

Game on! De MediaMasters game is ook in 2021 in gebarentaal

Yes! Het is alweer bijna tijd voor MediaMasters 2021! Dé game over mediawijsheid voor groep 7 en 8. En zoals altijd is de game ook geschikt voor kinderen die doof of slechthorend zijn.

24-09-2021 | communicatie & media

Lees verder

Win kaarten voor ‘Alles Komt Goed Zondagmiddagshow’ mét tolken op 3 oktober

Doof.nl mag 2×2 kaarten weggeven voor de ‘Alles Komt Goed Zondagmiddagshow’ met Peter Heerschop op 3 oktober. Je hoeft ons alleen maar te mailen!

24-09-2021 | uit- en thuistips

Lees verder

Meer nieuws

Week van de Toegankelijkheid 4-8 oktober 2021

29-09-2021

Superteam bezoekt finalisten Meest Toegankelijke Gemeente 2021

23-09-2021

Rondetafelgesprek in Waalwijk: samen werken aan een toegankelijke gemeente

30-09-2021

Stem nu: Ctalents Awards voor wie zich inzet voor inclusie

25-03-2022

Meer lezen

Video

Gemeente Almere maakt Burgerzaken en Sociaal Domein toegankelijk

Persoonlijk

Column Jan: Lesje oorsmeer

Een paar weken geleden werd ik geïnterviewd door twee medewerkers van een oordoppenfirma naar aanleiding van mijn vorige column. Leuk te weten dat de column dus gelezen wordt...

30-09-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden