Vanaf nu te bestellen bij de Politie Den Haag E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: 'Een doventolk? Geldverspilling!'

Een speciale dag

Vandaag, 3 maart 2020, is het World Hearing Day. Oftewel: de Internationale Dag van het Gehoor. Nu hebben we tegenwoordig voor bijna alles een dag. Jasper de Bruijn van Omroep Houten belde met Doof.nl-redacteur Evelyne om te vragen waarom uitgerekend World Hearing Day zo belangrijk is. In deze nieuwsbrief kun je het interview terugluisteren of de audiotranscriptie lezen.

Voor de doofblinde Hans Dirksen was 14 februari een hele speciale dag. Niet alleen vanwege Valentijn, maar omdat Dirksen op die dag werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid.

Later dit jaar volgt er ook nog een speciale dag op het gebied van toegankelijkheid: op 23 september 2020 moeten alle overheidswebsites wettelijk voldoen aan de toegankelijkheidseisen voor slechthorenden en slechtzienden. Uit een rondgang van NU.nl blijkt dat driekwart van de gemeenten daar nog niet aan voldoet. Dat vraagt dus nog wel even speciale aandacht…

Een dag op de redactie van Doof.nl is uiteraard altijd speciaal. Daarvan lees je ook deze dinsdag weer het resultaat :-).

Fijne week nog!
Redactie Doof.nl

Actueel

Doof.nl op de radio: waarom World Hearing Day?

Radiopresentatoren Jasper de Bruijn en Steffie van Lamoen van Omroep Houten besteedden in hun programma Enthousiasper aandacht aan de Internationale Dag van het Gehoor. Is dat nou nodig, zo'n speciale dag? En wat doet Doof.nl op deze dag precies? Een radio-interview met Doof.nl-redacteur Evelyne Hermans (inclusief audiotranscriptie).

02-03-2021 | communicatie & media

Lees verder

Driekwart van gemeentesites nog steeds niet toegankelijk

Alle overheidswebsites moeten vanaf 23 september 2020 wettelijk voldoen aan toegankelijkheidseisen voor slechthorenden en slechtzienden. Uit een rondgang van NU.nl blijkt dat driekwart van de gemeenten daar nog niet aan voldoet. Slechts de helft van deze gemeenten denkt de deadline te halen.

28-02-2020 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Wat is sneller? Natuurlijk gehoor vs cochleair implantaat

20-02-2020

Doofblinde man ontvangt Koninklijke onderscheiding

20-02-2020

Meer lezen

Video

De Blauwe Boon: dove en slechthorende barista's bij de Politie

Persoonlijk

Column: To hear or not to hear

Mary heeft een haat-liefdeverhouding met haar hoortoestellen. Inmiddels heeft ze ze al vijf jaar niet meer gedragen. Maar ineens zit ze toch weer met een folder en een prijslijst in haar handen op de stoel bij de audicien.

21-02-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden