E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Nieuwe column van Marieke: CI-operatie!

Vervelende geluiden

Let jij er weleens op hoeveel geluid je elke dag maakt? We halen onze neus op, slikken, tikken en hoesten de hele dag door. Vaak neem je deze geluiden onbewust waar. Maar wat als deze dagelijkse geluiden heftige emoties oproepen? Patiënten met misofonie raken helemaal overstuur bij het horen van bepaalde geluiden.

Een ander vervelend geluid hoorden we in de horecabranche: ondanks het advies van het RIVM om muziek in openbare gelegenheden niet harder dan 102 decibel te laten zijn, werkt het ministerie van VWS vooralsnog niet aan een wet voor een maximaal geluidsniveau in het uitgaansleven. Wie zijn gehoor wil beschermen, kan dus sowieso het beste oordoppen blijven dragen tijdens het uitgaan.

Sommige geluiden vind je misschien niet vervelend, maar moet je wel even aan wennen. Bijvoorbeeld als je een (nieuw) hoortoestel krijgt en je eigen stem ineens heel anders klinkt. Dan is het fijn om te weten dat er nu hoortoestellen op de markt zijn die beschikken over nieuwe geavanceerde technologie: Own Voice Processing (OVP). Deze technologie zorgt ervoor dat je eigen stem zo natuurlijk mogelijk klinkt.

Lees er alles over in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

Het redactieteam van Doof

Actueel

Phonak organiseert speciale bijeenkomst ‘Slechthorendheid op het werk’

Dinsdag 1 mei 2018 is de Dag van de Arbeid. Ter gelegenheid van deze dag organiseert Phonak op dinsdagavond 1 mei a.s. éénmalig een speciale informatieavond over de mogelijkheden die er op de werkvloer zijn voor slechthorende werknemers die ondanks hun goede hoortoestellen communicatieproblemen blijven ervaren.

10-04-2018 | algemeen

Lees verder

Gezocht: deelnemers kwaliteitsonderzoek TT888

Bent u afhankelijk van ondertiteling voor het volgen van tv-programma’s? En heeft u hier een mening over? Help mee de kwaliteit van de ondertiteling van tv programma’s via teletekstpagina 888 te verbeteren. Onder de deelnemers verloten we 10 Bol.com bonnen van € 100,00!

06-04-2018 | algemeen

Lees verder

Nieuwe technologie laat eigen stem natuurlijk klinken

Een bekend probleem voor personen die voor het eerst een hoortoestel dragen, is het accepteren van de eigen stem. De eigen stem klinkt met een hoortoestel vaak zo anders, dat dragers moeite hebben dit te accepteren. Met als gevolg dat het hoortoestel niet of te weinig gedragen wordt.

10-04-2018 | hooroplossingen

Lees verder

Meer nieuws

Misofonie: als geluiden haatgevoelens oproepen

10-04-2018

Kinderen met een cochleair implantaat leren sneller woordjes

09-04-2018

Expertisecentrum regulier onderwijs voor doven en slechthorenden

04-04-2018

Geen wettelijke grens geluidsniveau in horeca

29-03-2018

Nieuwe emoji’s voor mensen met een lichamelijke beperking

28-03-2018

Meer lezen

Video

Misofonie: als dagelijkse geluiden haatgevoelens oproepen
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden