In deze nieuwsbrief onder andere: een tolk bij de intocht van Sinterklaas, een nieuwe rol voor de KNDSB en een coronatest doen met een tolk op afstand E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Polarisatie

Beste Sinterklaas, ik wil heel graag...

De meeste kinderen zullen het inmiddels wel weten: Sinterklaas komt weer bijna aan in Nederland. Dat zorgt natuurlijk voor snel kloppende kinderhartjes, verlanglijstjes en schoentjes die vast opgepoetst worden. Vanaf deze week zijn zijn avonturen te volgen via het Sinterklaasjournaal, ook dit jaar weer met gebarentolk net als de intocht aanstaande zaterdag. En dat is belangrijk, want wat als Sinterklaas en zijn pieten een mondkapje op hebben? De beste man is al moeilijk te volgen door zijn weelderige baard, maar als hij een mondkapje op heeft, dan wordt dat helemaal een onmogelijke taak! Bij deze roepen wij dus vast bij voorbaat Sinterklaas en zijn pieten op om gebruik te maken van een mondkapje met een venster! Verderop kunt u lezen waar u deze kunt kopen en anders kan een handige knutselpiet ze vast wel maken. Deze oproep geldt trouwens ook voor alle andere mensen die het belangrijk vinden dat anderen hen zo goed mogelijk kunnen verstaan.

De leerlingen van groep 7 en 8 hebben deze week hele andere dingen aan hun hoofd. Zij strijden om de titel Mediamaster 2020 in een spannende online game in het kader van de week van de Mediawijsheid. Leuk en leerzaam! En toegankelijk gemaakt met een vertaling in NGT.
Het zijn mooie ontwikkelingen die de maatschappij toegankelijker maken voor dove en slechthorende kinderen. Meedoen op een manier die bij hen past! Dat was vroeger wel anders. Toen Johan Wesemann jong was, waren er geen activiteiten met een tolk en gebruikte je gebarentaal alleen thuis. Dat maakte in hem iets los en de rest van zijn leven strijdt hij voor de emancipatie van Nederlandse doven. Zijn biografie is net verschenen: Branieschopper in een stille wereld. Leuk voor op het verlanglijstje!

Je leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Redactie Doof

Actueel

Nieuwe rol voor KNDSB

De KNDSB kan terugkijken op een lange geschiedenis. Maar vanaf 2022 zal haar rol gaan veranderen. De bond gaat vanaf dan verder als advies- en kenniscentrum.

09-11-2020 | algemeen

Lees verder

Coronatest nodig? Bel voor een afspraak via KPN Teletolk en zet een tolk op afstand in!

Met de Tolkcontact-app kun je niet alleen heel gemakkelijk de coronatestlijn bellen, je kunt ook een tolk op je mobiel inzetten in de teststraat. Zo heb je altijd een tolk op zak.

27-10-2020 | advertorial

Lees verder

Meer nieuws

Boek: Branieschopper in een stille wereld

10-11-2020

Intocht en Sinterklaasjournaal met gebarentolk

09-11-2020

Onderzoek: kunnen dove en slechthorende kinderen doen wat ze willen?

02-11-2020

Mondmaskers met venster: waar koop of maak je ze?

13-10-2020

Meer lezen

Video

Mediamasters 2020 vertaald in NGT
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden