E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Thuiswerken en slechthorend zijn, wat werkt?

Stem jij (af)?

Woensdag 17 maart mogen we weer stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar, hoe werkt de Tweede Kamer eigenlijk? Waarom is het belangrijk om te stemmen en hoe gaat het stemmen in zijn werk? Dat en meer kom je allemaal te weten in de laagdrempelige filmpjes van ProDemos. De filmpjes zijn voorzien van ondertiteling en er is ook een filmpje beschikbaar in NGT.

Als je dan klaar bent om te stemmen, is het wel zo prettig als jouw stembureau toegankelijk is voor doven en slechthorenden. En dat is het geval in Utrecht. Dankzij Lisa Hinderks komt er dit jaar tijdens de Tweede Kamerverkiezingen namelijk voor het eerst een gebarentalig stembureau in Utrecht. ‘Mensen weten vaak niet hoe te reageren of hoe ermee om te gaan als je als dove bij zo’n stembureau komt’, zegt Lisa daarover in een artikel van RTV Utrecht.

Over stemmen gesproken, stem jij het geluid van je televisie al goed af? Een veel gehoorde klacht van doven en slechthorenden is dat televisieprogramma’s tegenwoordig zo slecht verstaanbaar zijn. Met name in talkshows is de achtergrondmuziek te hard, waardoor de stemmen van de sprekers wegvallen. De oorzaak hiervan ligt echter niet uitsluitend bij de programmamakers, maar ook bij de kwaliteit van de speakers van moderne televisies. En daar jij kan jij zelf dus iets aan doen.

Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief, veel plezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Toegankelijke informatie over stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen

Hoe werkt de Tweede Kamer, waarom is het belangrijk om stemmen en hoe gaat het stemmen eigenlijk in zijn werk? Dat en meer kom je allemaal te weten in de laagdrempelige filmpjes van ProDemos met ondertiteling en in NGT.

11-02-2021 | algemeen

Lees verder

Actie: Win kaartjes voor Mediacollege Krachtige politieke vrouwen in de media

Media spelen een belangrijke rol bij onze politieke keuzes. In dit Mediacollege onderzoekt sociaal activist Devika Partiman hoe zichtbaarheid en representatie van politieke vrouwen in de media onze beeldvorming of zelfs ons stemgedrag kunnen beïnvloeden. Ze illustreert haar betoog met bijzondere beelden uit de mediacollectie van Beeld en Geluid. En het leuke is: Doof.nl mag…

11-02-2021 | algemeen

Lees verder

Lezersvraag: Kan de achtergrondmuziek bij tv-programma’s zachter?

Op de redactie ontvangen we regelmatig klachten van lezers over harde en storende achtergrondmuziek bij televisieprogramma’s. Wat kunnen we daaraan doen?

05-02-2021 | lezersvraag

Lees verder

Meer nieuws

Dit kun je doen om televisieprogramma’s beter te verstaan

05-02-2021

Lisa zorgt voor gebarentolk bij Utrechts stembureau

04-02-2021

Advanced Bionics en Phonak ontvangen CE-goedkeuring voor het Marvel cochleair implantaat-platform

04-02-2021

Tinnitus. Het bestaat alleen in jóuw hoofd.

03-02-2021

Meer lezen

Video

Hoe kan ik stemmen?

Persoonlijk

Column: In Uganda – Met elkaar

“It takes a village to raise a child” is een bekende Afrikaanse uitspraak. Ik herken dat ook heel erg in het leven in Uganda. Zo kan het in het openbaar vervoer zomaar gebeuren dat je andermans kind op schoot hebt.

16-02-2021

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden