1 mei is de internationale Dag van de Arbeid. Hoe zit jij anno 2021 op je werkplek? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Een lege batterij

Hoe zit jij erbij?

1 mei is de internationale Dag van de Arbeid. Een dag die al ver terug gaat, naar 1 mei 1890. Toen werden er in verschillende landen voor het eerst grote demonstraties georganiseerd voor betere arbeidsomstandigheden.

Hoe zit jij anno 2021 op je werkplek? Mogelijk werk je veel thuis en online door de coronamaatregelen, of ben je af en toe toch nog op locatie. Waar je ook bent, het is altijd goed om te kijken of je de juiste (hulp)middelen hebt om optimaal te kunnen functioneren.

Over online werken gesproken, redacteur Frances heeft regelmatig te maken met lege batterijen voordat ze start met een online vergadering. Of het nu haar cochleair implantaat (CI) is, de laptop of de Roger Pen waarmee ze het stemgeluid van haar collega’s kan streamen naar haar CI, er is altijd wel íets leeg.

Als je wat zuiniger met je energie wil omgaan, heeft Janneke Roozen nog een aantal goede tips op de werkvloer. Neem vooral ook pauzes en plan geen vergaderingen aan het einde van de dag.

Wil je nog meer informatie over optimaal werken als je een gehoorbeperking hebt? Dan zijn de informatieve en inspirerende online workshops van Incluvisie misschien wel iets voor jou. Kijk snel in de agenda.

Gelukkig is er ook nog wat tijd voor ontspanning. Wij mochten met Koningsnacht aanschuiven bij de online livestream Koningsnacht Bingo. We hadden bijna een volle kaart, maar helaas nét niet gewonnen. We konden alles goed volgen want er was ook een gebarentolk aanwezig. Een heel mooi initiatief van Trekschaaf. Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief.

Zo, en dan gaan we nu weer aan het werk. Veel leesplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Dag van de Arbeid: hoe zit jij erbij?

1 mei is de internationale Dag van de Arbeid. Een dag die al ver terug gaat, naar 1 mei 1890. Toen werden er in verschillende landen voor het eerst grote demonstraties georganiseerd voor betere arbeidsomstandigheden. Hoe zit jij anno 2021 op je werkplek? Waar je ook bent, het is altijd goed om te kijken of je de juiste (hulp)middelen hebt om optimaal te kunnen werken.

29-04-2021 | algemeen

Lees verder

Een gebarentolk in de begroting

Anna-Frouk Hoogsteen van het toegankelijke initiatief Trekschaaf organiseert verschillende livestreams, van pubquizzen tot bingoavonden of een modeshow, mét gebarentolk. ‘Een gebarentolk zou standaard in de begroting van een event moeten worden opgenomen.’

29-04-2021 | algemeen

Lees verder

Kan hoortoestel beschermen tegen dementie?

Dat er een verband is tussen denkvermogen en gehoor, lijkt duidelijk. Maar wat precies oorzaak en gevolg is, wordt door wetenschappers verschillend bekeken.

29-04-2021 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag met gebarentolk

27-04-2021

Meer lezen

Video

Nagenieten met 'Zij aan zij' van Kinderen voor Kinderen

Persoonlijk

Goed functioneren op je werk met slechthorendheid

Naast dat ik moeite had om te horen waar geluid vandaan kwam had ik nog meer klachten. Van mijn ARBO-arts kreeg ik te horen dat vermoeidheid een veel voorkomende klacht was onder mensen die slechthorend zijn. We kwamen tot de conclusie dat ik te weinig rust nam.

28-12-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden