Deze maand onder andere leuk, doofgerelateerd nieuws uit Showbizzland! E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column van de week ‘Help, Marieke krijgt een CI!'

Doof in de Spotlight

In de film-, mode-, of entertainmentindustrie lijkt het soms wel of iedereen perfect is. Met een glinsterende, parelwitte Prodent Smile staan popsterren de pers te woord op de rode loper, en in glossy magazines niets anders dan strakke, afgetrainde fitnessfiguren. Oneffenheden zijn ver te zoeken. Laat staan mensen met een (gehoor)beperking.

Maar deze maand vonden wij toch aardig wat doofgerelateerd nieuws in Showbizzland. Zo won de film Silent Child deze maand een Oscar, én gaf de actrice een speech in gebarentaal. En wat dacht je van de twee dove tweelingzussen Hermon en Heroda Berhane die een succesvolle carrière opbouwen als topmodel. En ook het Songfestival is alvast een stukje toegankelijker gemaakt voor doven en slechthorenden dankzij tolk Nederlandse Gebarentaal Mirjam Stolk. Zij heeft de songfestivalhit Outlaw in ’Em van Waylon vertaald naar gebarentaal. Geniet je vast mee?

Veel leesplezier!

Redactieteam Doof

Actueel

Radar Radio: Kan gebruik vitamines het gehoor verbeteren?

Vitaminen tegen gehoorverlies en oorsuizen. Volgens Lucovitaal helpen de Oor & Gehoor tabletten met onder andere Ginko Biloba de bloedcirculatie in het oor te verbeteren en zo klachten te verminderen en zelfs te voorkomen. Het radio programma Radar stelt deze dubieuze belofte aan de kaak.

09-03-2018 | gezondheidszorg

Lees verder

Silent Child wint oscar, actrice geeft speech in gebarentaal

‘The Silent Child’, een film over een doof kind dat het moeilijk heeft om te communiceren, won zondag de Oscar voor ‘Best live action short film’.

06-03-2018 | samenleving & maatschappij

Lees verder

Gehoorschade bij politie door nieuw dienstwapen

Door het lawaai van het nieuwe dienstwapen en achterstallig onderhoud aan de schietbanen, hebben schietinstructeurs en andere politiemensen last van gehoorproblemen. Mede door de komst van het nieuwe dienstwapen, kunnen politiemensen gehoorschade oplopen.

06-03-2018 | hoorproblemen

Lees verder

Meer nieuws

Dove tweelingzussen doorbreken taboes als (rol)modellen

06-03-2018

Nederlanders weten te weinig over gehoorbescherming en wat ze aan gehoorverlies kunnen doen

02-03-2018

Kunst en akoestiek    

02-03-2018

Hersengolven meten spraakverstaanbaarheid

28-02-2018

Meer lezen

Video

Songfestivalhit Waylon in Gebarentaal

Persoonlijk

In Uganda – Hoortoestellen

Vorige maand schreef ik over dove vrienden die op bezoek kwamen en hoe zij allerlei geluid niet mee zouden krijgen. Toen wist ik nog niet dat ik daar niet helemaal gelijk in had. Beide vrienden gebruiken hoortoestellen, en daarmee krijgen ze toch aardig wat geluid mee. Als tolk Gebarentaal ben ik daar nooit zo mee…

02-03-2018

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden