In deze nieuwsbrief lees je hoe. E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column Margriet: Meneer Rutte?

Het is tijd

Tijd om weer even de deur uit te gaan (uiteraard op gepaste afstand). Dat kan op woensdagavond 2 september bij Beeld & Geluid in Hilversum. Daar vind die avond Media in Crisistijd Live plaats. Harm Edens gaat in gesprek met mensen die tijdens de lockdown uitgroeiden tot mediahelden. Het event is toegankelijk voor doven en selchthorenden, met Irma Sluis als gebarentolk. Wil je erbij zijn? Doof.nl geeft 3 x twee vrijkaarten weg! In deze nieuwsbrief lees je hoe je ze kunt bemachtigen.

Het is ook tijd voor mondkapjes waarmee de mond en lippen te zien zijn van degene die erachter zit. Op die manier worden doven en slechthorenden niet benadeeld, zo lang de coronamaatregelen nog gelden. Er is nu een plastic, doorzichtig mondkapje op de markt dat dit probleem oplost.

Tot slot is het tijd voor een nieuwe Week van de Toegankelijkheid. In geheel nieuwe vorm: volledig online! Begin oktober is het zover en je kunt je aanmelden voor de mailinglijst als je op de hoogte gehouden wilt worden van het programma.

Tijd… om te gaan lezen dus!
Redactie Doof.nl

Actueel

Week van de Toegankelijkheid opent met online Festival

Iets cultureels. Iets sportiefs. Iets leerzaams. Of gewoon iets leuks. Het gaat allemaal voorbij komen in het openingsfestival van de Week van de Toegankelijkheid. En dat allemaal online dus. En uiteraard toegankelijk. Want daar draait het allemaal om in de week van 5 t/m 9 oktober: aandacht voor (digitale) toegankelijkheid.

06-08-2020 | algemeen

Lees verder

Plastic mondkapjes: herbruikbaar, hygiƫnisch en vriendelijk in gebruik

Op steeds meer plekken wordt verwacht dat men een mondkapje draagt: in het openbaar vervoer, op Schiphol en in sommige steden op drukke plekken. Een mondkapje dragen is misschien veiliger maar voelt ook erg oncomfortabel. Het kan benauwend zijn en maakt de gezichtsuitdrukking van de drager onzichtbaar. Een doorzichtig mondkapje biedt daar de oplossing voor.

13-08-2020 | advertorial

Lees verder

Meer nieuws

Media in Crisistijd Live met gebarentolk

18-08-2020

Zijn alle CI’s hetzelfde? Laat u informeren op 15 september

18-08-2020

Naar Roemeniƫ voor de gebarenbijbel

13-08-2020

Meer lezen

Video

Hoe is het om langzaam doof te worden? in Hello Goodbye

Persoonlijk

Column Ruth: Linksom of rechtsom

Ruths werk is geen dag hetzelfde. Dat komt omdat elk kind weer anders is en alle ouders verschillend. Verschillend in achtergrond, opvatting, manier van in het leven staan. En dus ook in hun omgang met een kind dat niet goed kan horen. Zo staat de ene ouder te springen om zijn dove kind te laten starten op de peuterbehandelgroep, terwijl andere ouders vinden dat hun kind er nog niet klaar voor is.

18-08-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden