Plastic mondkapjes: herbruikbaar, hygiënisch en vriendelijk in gebruik

13-08-2020 advertorial

Op steeds meer plekken wordt verwacht dat men een mondkapje draagt: in het openbaar vervoer, op Schiphol en in sommige steden op drukke plekken. Een mondkapje dragen is misschien veiliger maar voelt ook erg oncomfortabel. Het kan benauwend zijn en maakt de gezichtsuitdrukking van de drager onzichtbaar. Dit mondkapje biedt daar de oplossing voor.

Deze plastic mondkapjes zijn herbruikbaar, hygiënisch en houden mond en neus vrij voor een makkelijke ademhaling. Ook laat dit mondkapje de mimiek van het gezicht zien en is daarmee letterlijk een stuk vriendelijker in het gebruik. De mondkapjes zijn geschikt voor particulier gebruik maar ook voor in de horeca, winkels, OV en bijvoorbeeld voor het werken met doven en slechthorenden.

Meer informatie en bestellen

Je kunt dit plastic mondkapje al bestellen voor €3,99,- op www.plasticmondkapjes.nl


Reacties

Er zijn 20 reacties Bekijk

SM

ik vraag me af dat is veilig ? want dat is open mondkapje kan je ziek worden?
kan ook schoonmaken?

Ik haat dat de mensen met mondkapje praatten tegen me en ik kan niet liplezen en baal ik van en ik weet het niet of deze foto goede oplossing want als ik bijvoorbeeld praten en lucht op de plastic en soms lastig of niet?
goede dag

Beantwoord
Sandra

Beste SM,

Deze maskers zijn toegestaan, artsen gebruiken ook vaak dit soort maskers (vaak degene die je om je hoofd klemt, waarbij de onderkant dan ook open is. Ook conducteurs bij de NS dragen vaak dit masker.

Bedoelt u dat het masker kan beslaan? Dit is eenvoudig op te lossen door aan de binnenkant een minuscuul druppeltje vloeibare zeep/afwasmiddel aan te brengen en uit te smeren met een doekje, net zoals dit helpt bij een spiegel in de badcel.

SC

Sandra, ik kijk naar die open onderkant en naar de passagier die vanaf de bank omhoog praat naar de conducteur die boven hem uittorent. Iets klopt hier toch niet? Dat is meer voor zittende baliemedewerkers die omhoog kijken naar klanten.
O ja, die transparantie panelen bij de supermarktkassa’s hangen ook niet goed en zijn te smal.

Jeanine

Op het journaal heb ik deze mondkapjes al meer gezien. Ze houden spetters van buitenaf tegen (als iemand niest of hoest in je omgeving) en ze houden je eigen spetters tegen als je onverwacht toch een keer moet niezen (omdat bijv. de zon in je ogen schijnt). Ik ben geen dokter, maar op het journaal werd er niks van gezegd, dus volgens mij zijn ze net zo veilig als alle andere niet medische mondkapjes. Of mss wel veiliger, omdat je aan dit mondkapje niet steeds zit te ‘friemelen’ omdat je gewoon fijn kunt ademen.

Beantwoord
Reina Bolt

De mondkapjes die men nu gebruikt is voor ons totaal dove mensen een ramp. In zkH heb ik ze nog niet zien gebruiken. En dat op de afd KNO. Je zat voor een paspop. Ogen en haar zag je. Als ik geen tolk bij me had gehad, had ik zo weer huiswaarts kunnen gaan. Maar horende mensen hebben er geen weet van in wat voor wereld totaal dove mensen leven.

Beantwoord
SC

Ik sta erop dat iedereen schrijft. In de jaren 90 mee begonnen. Ging toen moeizaam, maar tegenwoordig lukt het overal in een dienstverleningssituatie. Dus bij artsen, servicebalies, etc. En sommigen weten me te verrassen door meteen te schrijven als ze horen dat ik doof ben.

Ann Neirynck

Beste

Ik werk in België met SH en D cliënten.
Deze mondmaskers worden bij ons niet toegestaan. Volgens de info van de virologen zijn die niet veilig.
Wij zijn ook nog steeds op zoek naar een masker met scherm. Indien iemand ons hierbij kan helpen, graag doorgeven.
Ann Neirynck logopediste-audiologe CAR Overleie kortrijk

Beantwoord
MissA

In de doof nieuwsbrief stond onlangs wat over mondkapjes met plastic gedeelte erin zodat je kunt liplezen.Misschien is dat wat?

Reina

Men kan toch de zelfde mondkapjes gebruiken als de tandartsen?? Die haar mond kan ik goed aflezen met haar mondkapje. En die hangt boven de mensen hun mond, die kapjes zijn veilig!!! En een logopedist kan wel 2 meter van haar/zijn cliënt zitten. Geen probleem. Althans bij die van mij niet! Ze behandeld gewoon. En zonder mondkapje. Maar op gepaste afstand.

SC

Die van swedoro zien er behoorlijk eng uit als er gepraat wordt.

Klopt, wat de laatste zin betreft, horende mensen hebben geen weet van in wat voor wereld totaal dove mensen leven. Dat geldt ook voor mij want ik werk in een verzorgingshuis waar veel verpleegkundigen met een mondkapje lopen..
Ik vind het irritant.

Beantwoord
Arthur

Er staat niet bij hoe je ze kan hergebruiken. Moet je ze handmatig met heet water (hoe heet) en zeep wassen?

Beantwoord
Saskia

Ik had begrepen dat deze masker juist niet geschikt zijn omdat ze niet volledig afsluiten!!!
En dat is nu juist zo belangrijk bij een mondkapje. Bij deze kunnen spetters van je zelf er ook nog
overheen bij een ander terecht komen. Ongeschikt dus.

Beantwoord
Jeanine

Saskia,

Daarom zijn deze “https://www.swedoro.nl/landelijk/doof-vriendelijk-doorzichtige-mondkapjes” beter.

Maar die plastic mondkapjes, zijn, niet-medisch gezien, mss toch wel veilig genoeg. Je zit er tenminste niet steeds aan te trekken en friemelen (zoals je op tv ziet, en de meeste dragen het masker ‘onder’ de neus, helemaal nutteloos). Mijns inziens, beter iets wat prettig en constant zit, dan niks.

Beantwoord
Saskia

Ze zijn niet veilig genoeg omdat ze niet afsluiten aan de bovenkant en zijkant. Als je dan hoest of niest, vliegen de druppels er dus gewoon overheen en langs. Daarom zijn ze niet geschikt.

M. Kusters

Wat een mooie uitvinding! Bij de commentaren lees ik dat deze plastic mondkapjes niet genoeg afsluiten en in België niet worden toegestaan. Is er al wat bekend of het in Nederland is toegestaan?
Het zou mooi zijn als de horende mensen ook zo’n doorzichtig mondkapje dragen in plaats van gesloten mondkapjes.
Graag uw reactie.

Beantwoord
SC

Ik kan op die foto niet goed zien waar de grenzen van dat spatscherm lopen. Het lijkt in elk geval aan de bovenkant veel te wijd te zijn.
Weer een stukje misinformatie voor de arme burger, die alles wat gedrukt staat moet blijven controleren. Waarom worden zulke duidelijk mislukte dingen ontworpen?

Beantwoord
SC

‘k Moet leren om beter te kijken, ook naar die uit beeld wegvallende groene regel linksboven. Gaat om een advertentie en het is een wanprodukt. Zonde van mijn tijd en moeite.

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.