Als je je hoortoestel verlies bij het afdoen van je mondkapje, ben je daar dan voor verzekerd? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: In Uganda – Vermenigvuldigen

Kun jij ook niet wachten?

Het einde van de mondkapjesplicht komt langzaam in zicht. Hopelijk kunnen we in of in ieder geval na de zomer allemaal weer onze gezichten laten zien. En vooral onze monden, want dat is zo veel fijner voor het spraakafzien. Wij kunnen er bijna niet op wachten!

Ook in ziekenhuizen zorgen mondmaskers soms voor lastige situaties voor doven en slechthorenden omdat spraakafzien onmogelijk is. Wat daar wel eens een uitkomst voor zou kunnen zijn, is de gebarenavatar die een Amsterdams instituut aan het ontwikkelen is. Ze leren de avatar allemaal gebaren, zodat deze zinnen kan vertalen naar gebarentaal. De avatar kan bijvoorbeeld worden toegepast in ziekenhuizen of op stations. Een groot project dat nog lang niet klaar is, maar het klinkt veelbelovend.

Nog zoiets vervelends met die mondkapjes: het risico op verlies. Doe jij je mondkapje ook zo voorzichtig af omdat je bang bent dat het elastiekje achter je hoortoestel of CI blijft haken? Veel mensen zijn op deze manier al hun dure hoorhulpmiddel verloren. Een van onze lezers overkwam dit ook en zij vroeg zich af of dit gedekt is door de verzekering. Je leest het antwoord in de lezersvraag van deze maand.

En dan gaan we langzaam richting de zomer. Het weer werkt eindelijk lekker mee en de vakantieplannen worden voorzichtig gemaakt. Om vast in een lekker vakantiestemming te komen, kun je van 10 tot 21 juni afreizen naar het Imaginaire Eiland voor Oerol 2021. Ambassadeur Theo Stoop vertelt hier meer over.

Veel leesplezier!
Redactie Doof.nl

Actueel

Lezersvraag: Is mijn hoortoestel verzekerd bij verlies door mondmasker?

Stel: je loopt een winkel uit en doet je mondkapje af. Je hebt niet in de gaten dat het elastiekje achter je hoortoestel is blijven haken en het valt op de grond. Wat nu?

04-06-2021 | lezersvraag

Lees verder

Binnenkort een avatar als gebarentolk?

Het Amsterdamse Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) ontwikkelt een avatar die geschreven tekst vertaalt naar Nederlandse Gebarentaal (NGT). Een belangrijke reden hiervoor is dat er een tekort is aan gebarentolken.

07-06-2021 | algemeen

Lees verder

Meer nieuws

Online gebarencursus voor kinderen wint Innovatieprijs

04-06-2021

Spannende film Oorwurm over tinnitus

04-06-2021

Roger On, de nieuwste richtmicrofoon van Phonak

08-06-2021

Meer lezen

Video

Ambassadeur Oerol: meer voorstellingen met tolk
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden